Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Vasst skrälldrag i VM-kvalmatch

Foto: SEBASTIAN CASTANEDA / BILDBYRÅN

För att ha råd med skrällar gäller det att våga välja sida i jämna fighter. Mitt mest vågade val i kväll blir att spika Huddersfield mot ett formsvagt Stoke. Det gör att båda superskrällarna Peru och Sporting Gijon får plats i båten. 

• • •

ANNONS: Lämna in expertens 108-raderssystem

Klubblagsfotboll, främst från de europeiska andraligorna, dominerar fredagens Topptips. Kupongen inleds med ett intressant möte från The Championship där jag tar ställning direkt. Därefter tar fighter från Belgien, Spanien, Nederländerna och Skottland plats på kupongen innan målgång slutligen sker i det Sydamerikanska VM-kvalet. 

Här är mina tidiga tankar: 


■■ Match 1. Carlos Corberán kan äntligen skörda frukten av det spel han implementerat hos Huddersfield de senaste säsongerna. West Yorkshire-gänget ståtar med åtta kamper utan förlust och tillhör just nu topp 6 i The Championship. Dessutom skickade ”Hudds” även ut Burnley ur FA-cupen vilket är ett rungande kvitto på den kapacitet som finns i hemmalaget. Bortsett från långtidsskadade spanjoren Álex Vallejo ser truppläget bra ut. Hemvändaren Daniel Ward stod för ett hattrick i en händelserik match mot Reading senast och 30-åringen har stor del i lagets framgångar den senaste tiden. 

Denna fredag gästar ett formsvagt Stoke Kirklees. The Potters pressade förvisso serieledarna Fulham i den näst senaste omgången, men sänktes därefter av en viss Viktor Gyökeres när det rättvist blev stryk på Coventry Building Society Arena i veckan. De rödvita har bara vunnit två av de nio senaste ligamatcherna och det är nu upp till gubbar som Clucas och Jagielka att påbörja en vändning av den rostiga skutan. Men utan skadade trojkan Souttar, Sawyers och Bursik är gästernas trupp aningen tunn. Ett passningsskickligt Huddersfield passar gästerna illa. För att ha råd med fler skrällar på kupongen väljer jag sida och spikar ettan runt 40-45%. 


■■ Match 4. Valladolid, som till 75% ägs av (den riktiga) Ronaldo, har inte tillåtit sig att deppa över degraderingen från La Liga i fjol. De lilavita ångar på i Segunda División där de från sin tredjeplats jagar Eibar och Almería som just nu har det två direktbiljetter till det spanska finrummet. En seger för Pachetas manskap skulle dock, med lite flyt, kunna innebära att de erövrar serieledningen i kväll. 0–0 mot bottenlaget Zaragoza senast var dock en rejäl besvikelse och nu ska den israeliske landslagsstrikern Shon Weissman och hans kamrater försöka ta sig upp på den berömda hästen igen. 

Sporting Gijón är, trots att de huserar på den undre halvan av Segundan, inga duvungar. Den forna La Liga-klubben har förvisso varit ojämna denna säsong, men att gästerna nyligen slog ut självaste Villarreal från Copa del Rey och har fem raka utan förlust i ligan säger en del om den kvalitet som finns i hos de rödvita. Lirare som den montenegrinska landslagsmannen Djurdjevic och formstarke Gárcia kan sätta skräck i vilket försvar som helst om de vaknar på rätt sida av sängen. 

Det svenska folket går hårt på tabelläget och streckar i skrivande stund upp Valladolid upp mot alldeles för höga höjder. Över 75% är minst 15% för högt. Spelvärdet ligger på skrällvänliga X2 där tvåan till under 10% måste med i jakten på en storskräll!


■■ Match 7. Även landskamper från det sydamerikanska VM-kvalet tar plats på kupongen. Jag väljer att fokusera på mötet mellan två nationer som vi mycket väl kan få se i det kommande världsmästerskapet. Då topptrion Brasilien, Argentina och Ecuador dragit iväg har det bildats ett rejält getingbo kring de sista slutspelsplatserna. En seger för någon av dessa två kombattanter skulle innebära att ett VM-avancemang kommer allt närmare. 

Colombia har inte vunnit på fem raka matcher i kvalet, sedan Chile besegrades i september, och det är därför befogat att sätta ett frågetecken kring formen hos Reinaldo Ruedas landslag. Med stjärnor som David Ospina, James Rodríguez, Radamel Falcao och Juan Cuadrado i truppen är det dock inte helt oväntat att värdarna drar på sig favorit-kostymen i kväll, men två av det största offensiva hoten saknas. Atalanta-duon Zapata och Muriel är nämligen out. 

Ett hårt kämpande Peru bör inte räknas bort. Malmö-stjärnan Sergio Pena och hans kamrater förlorade mot just Colombia i en jämn kamp om trejdeplatsen i Copa América och de rödvita lär inte ge bort något gratis denna gång heller. Jag tror att peruanerna löser minst en pinne denna gång, men tar det säkra före det osäkra och täcker hela spelbrädet. 

När favoritettan ser ut att streckas cirka 10% för högt så jobbas högersidan till fint skrällvärde. 


SPIKEN

Venezuela (match 8)

Bolivia har gjort det bra hemma på hög höjd i La Paz, men på resande fot har nationen väldigt svårt. Venezuela har ett flera klasser bättre truppbygge och ska ha toppchans på hemmaplan. Ettan streckas klart rimligt och är kupongens bästa spik. 

SKRÄLLEN

Sporting Gijon (match 3)

Valladolid ser ut att bli alldeles för hårt betrodda av tipparna men de lilavita får se upp mot ett Sporting Gijón som nyligen slog ut Villarreal ur Copa del Rey. X2 är tecken som bör prioriteras till suveränt spelvärde. 

DRAGET

Peru (match 7)

Ett hårt kämpande Peru har överraskat gång på gång i detta VM-kval och ska ses med god chans till poäng mot ett Colombia som inte imponerar offensivt. Den modige fimpar ettan helt och hållet!

ANNONS:
Expertens systemförslag: