Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Valladolid är en bra spik

Foto: R.GARCIA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Topptipset 12 oktober

Spelstopp: 17.29

Spelexpert: Johan Meijer

1. FC Lahti–Mariehamn X

Båda lagen kan fortfarande ta andraplatsen bakom överlägsna HJK Helsingfors. Lahti åkte på skador på Hendrik Helmke och Kalle Taimi senast. Mariehamn är ligans sämsta bortalag, men kanske kan ta poäng. Gardera!

 

Dagens avslag

2. HIFK–Kemi Kings X

Nästjumbon HIFK vände underläge till seger senast och hoppet om att undvika kvalspel lever. Har bara gjort åtta mål på 14 hemmamatcher! Kemi Kings ligger positionen ovanför, sex poäng före. HIFK klart tveksam favorit.

 

3. JJK Jyväskylä–FC Ilves 2

Jumbon JJK Jyväskylä har sex poäng upp till en kvalplats och åker troligen ur högsta ligan. Ilves besegrade toppkonkurrent senast och har bra chans att nå en Europa-plats. Motiverad favorit trots bortaplan. Tänkbar spik.

 

Banken

4. KuPS–RoPS Rovaniemi 1  

KuPS är i mycket bra form och har kopplat greppet om andraplatsen. RoPS Rovaniemi gör sina klart bästa matcher på hemmaplan. Ligger i ingenmansland i tabellen och motivationsfördelen gör KuPS till en pålitlig favorit.

 

5. Vaasa PS–FC Inter 1

Vaasa har en tung månad bakom sig och har tappat kontakten med tätlagen. Är segerlöst i tio senaste matcherna! Tappade 1–0 till förlust hemma mot nästjumbon senast. Inter är inte mycket bättre, men det känns givet att gardera favoriten.

 

6. Seinajoen–HJK Helsingfors 2

SJK kan fortsatt nå en Europa-plats. Har bara tagit en poäng på två senaste matcherna men har mött toppkonkurrenter. HJK Helsingfors har redan säkrat ligaguldet. Har haft en hel del spelare iväg på landslagsuppdrag. Tvåa, men jag plockar med ettan.

 

Skrällvarningen

7. Vålerengen–Haugesund 2

Vålerengen släppte in fyra mål på 23 minuter i andra halvlek senast och nedflyttningsstrecket är nära. Daniel Berntsen är avstängd. Vasse anfallaren Abdellaoue är knäskadad. Haugesund jagar en Europa-plats. Gardera åtminstone med krysset.

 

8. Valladolid–Alcorcon 1

Valladolid är ett vasst hemmalag – har tagit nio poäng på fyra matcher. Alcorcon har en hel del tuffa avbräck. Ordinarie duon Nono och Kadir är skadad medan Casto och Errasti är avstängda. Ettan en bra spik.

 

Systemförslaget

1. FC Lahti–Mariehamn 1x2

2. HIFK–Kemi Kings 1x2

3. JJK Jyväskylä–FC Ilves 2

4. KuPS–RoPS Rovaniemi 1  

5. Vaasa PS–FC Inter 1x2

6. Seinajoen–HJK Helsingfors 1x2

7. Vålerengens–Haugesund 1x2

8. Valladolid–Alcorcon 1

243 rader

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!