Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Valencia går för CL-spel – tvåan lämnas ensam

Foto: ALBERTO SAIZ / AP TT NYHETSBYRÅN

Topptipset 18 maj

Spelexpert: Eskil Hellberg

Spelstopp: 15.59

1. Manchester City–Watford 1

Watford spelar sin största match på många år. Manchester City är ute efter en ny titel och har god chans att ta hem FA-cupen.

 

2. AFC Eskilstuna–Helsingborg X

Helsingborg är poänglöst trots fyra försök på bortaplan. Skadelistan är omfattande och Andreas Granqvist utgick skadad i comebacken. AFC Eskilstuna säljer sig dyrt på hemmaplan.

 

3. Varbergs Bois–Halmstad 1

Efter sju raka segrar spelade Varberg oavgjort i veckan. I slutet var man nära att avgöra mot Örgryte. Halmstads BK spelar bättre borta. Förutom långtidsskadade Johan Oremo är HBK ordinarie.

 

4. Sevilla–Athletic Bilbao 1

Sevilla är ett av Spaniens mest framgångsrika hemmalag och behöver poängen bättre än Athletic Bilbao. Förutom en del skador är både Ever Banega och Roque Mesa avstängda.

Dagens bästa

5. Valladolid–Valencia 2

Valencia har svarat för en mycket stark andra del av säsongen. Nu är siktet inställt på spel i Champions League. Tvåan lämnas ensam.

6. St. Etienne–Nice 1

St. Etienne har liten chans att bli trea. Nu gäller det att i första hand säkra fjärdeplatsen. Hemmalaget spikas trots en del skador.

 

7. Monaco–Amiens 1

Amiens har kryssat i sju av de åtta senaste matcherna och är nära ett nytt kontrakt. Monaco har en tung säsong bakom sig. 1x.

 

8. Kungsängen–Täby 2

Kungsängens första förlust i serien kom i den senaste omgången. Ett par spelare saknas igen. Täby har ett kapabelt lag. x2 räcker?

 

Systemförslaget

1. Manchester City–Watford 1

2. AFC Eskilstuna–Helsingborg 1X

3. Varbergs Bois–Halmstad 1x2

4. Sevilla–Athletic Bilbao 1x

5. Valladolid–Valencia 2

6. St. Etienne–Nice 1x

7. Monaco–Amiens 1

8. Kungsängen–Täby x2

48 rader