Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Utgångstecknet är givet i härliga tungviktsmötet

Foto: MANU FERNANDEZ / AP TT NYHETSBYRÅN

Topptipset 10 april

Spelstopp: 20.44

Spelexpert: Alex Persson

Skrällvarningen

1. Ajax–Juventus X

Det finns frågetecken för Juventus då storstjärnan Cristiano Ronaldo är tveksam till spel. I helgens match mot Milan satt försvarsklippan Giorgio Chiellini på bänken och verkar klar för spel. Om Ronaldo saknas måste tvåan garderas.

2. Manchester United–Barcelona 2

Ole Gunnar Solsjkær har sin hittills tuffaste uppgift framför sig när man tar emot Barcelona. Marcus Rashford som missade matchen mot Wolverhampton är troligtvis tillbaka. Men man möter ett Barcelona som går som tåget. Utgångstecknet är givet.

 

3. Birmingham–Sheffield United 2

Efter flera jobbiga veckor vann äntligen Birmingham igen. Tack vare skrällsegern mot Leeds ligger man nu på relativt säker mark. Sheffield United jagar poäng i jakten på direktplats och går för tre poäng, samtidigt släpper man inte mycket bakåt.

 

4. Brentford–Ipswich X

Ett skadedrabbat Ipswich kämpar som hopplös jumbo i tabellen. Samtidigt visar man bra attityd. I bortalaget saknas bland andra Matthew Pennington, Grant Ward och Freddie Sears som missar resten av säsongen. Gardera ettan!

 

5. Hull–Wigan 1

Wigan kommer från sällsynt, och viktig, bortapoäng. Hull producerar många mål hemma och ska man ha chans på en kvalplats så har man inte råd att tappa några poäng. Få skador i bortalaget. Hull går för tre poäng. 

 

6. Millwall–Queens PR 1

QPR är helt under isen för dagen. Nyligen sparkades managern Steve McClaren i hopp om bättring men det blev en ny käftsmäll i helgen. Millwall har gjort det bra på sistone och tar merparten av poängen på hemmaplan. 1x räcker. 

Dagens säkra

7. Norwich–Reading 1

Teemu Pukki öser in mål för Norwich. Om bottenlaget Reading besegras tar man nionde raka trepoängaren. Trots utvisning på Emiliano Buendia (avstängd nu) med 20 minuter kvar höll man nollan senast. Reading får det svettigt.

8. Rotherham–Aston Villa 2

Skadeläget i Aston Villa är bättre än tidigare men det fattas fortfarande en del spelare. Jack Grealish är i storform och Chelsea-lånet Tammy Abraham är väldigt målfarlig. Rotherham är hemmastarkt men har en svår uppgift. Tvåa. 

 

Systemförslaget

1. Ajax–Juventus 1X2 

2. Manchester United–Barcelona  X2

3. Birmingham–Sheffield United 2

4. Brentford–Ipswich 1X2

5. Hull–Wigan 1X 

6. Millwall–Queens PR 1X

7. Norwich–Reading 1

8. Rotherham–Aston Villa 2

72 rader