Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

USA blir nivån för svårt – bra att spika tvåan här

Foto: CHRISTIAN HARTMANN / REUTERS BILDBYRÅN

Topptipset 20 juni

Spelstopp: 18.59

Dagens säkra

1. Sverige–USA 2

USA är laget som imponerat mest så här långt i VM och har en enorm bredd i truppen. Lär vara revanschsuget efter förlusten i OS för tre år sedan. Sverige får svårt att stå emot i 90 minuter och tvåan ser ut att bli en klart spelvärd spik.

2. Thailand–Chile 2

Thailand fick in ett sent tröstmål mot Sverige men ser ut som VM:s klart sämsta lag. Anfallaren Dangda är avstängd. Chile har klarat sig klart bättre, men är nog för stor favorit här.

 

3. Forward–Karlslund 2

Forward kom ner på jorden senast efter två viktiga segrar. Har haft problem med försvarsspelet hela vårsäsongen. Karlslund klart mer stabilt och kanske borde vara favorit i Örebro-derbyt.

 

4. Ljungskile–Lunds BK 1

Ljungskile är i toppform och skuggar topplagen. Mittbacken Andreas Murbeck blev utvisad senast och är avstängd i dag. Jumbon Lund bröt förlustsviten senast. Får svårt ta poäng här, men krysset kommer med till låg procent.

 

5. Skövde AIK–Åtvidaberg 2

Skövde gör sällan en dålig match men ska vara nöjt med poängen i Landskrona. Abraham åter efter avstängning. Formstarka ÅFF får tillbaka Mustafa och Holmertz. Adrian Pettersson är avstängd.

 

6. Tvååker–Trollhättan 2

Tvååker hamnade tidigt i underläge mot Oskarshamn och kvitterade först på övertid. Trollhättan spelar med stort självförtroende och har nio raka utan förlust. Utgå från tvåan, men gardera gärna.

 

7. Utsikten–Assyriska 1

Utsikten klart hemmaberoende. Kvitterade sent i Värnamo – viktigt för moralen. Saknar troligen Hedenquist och Qoraj igen. Assyriska blev mållöst trots gott om chanser senast. Bra etta!

 

8. IFK Luleå–Piteå 1

IFK Luleå är i mycket bra form och hemma på Skogsvallen tappar man sällan poäng. Piteå orkade inte stå emot topplaget Friska Viljor trots 1–0-ledning. Ny svår uppgift väntar. Trolig etta.

 

Systemförslaget

1. Sverige–USA 2

2. Thailand–Chile 1x2

3. Forward–Karlslund 1x2

4. Ljungskile–Lunds BK 1x

5. Skövde AIK–Åtvidaberg 1x2

6. Tvååker–Trollhättan x2

7. Utsikten–Assyriska 1

8. IFK Luleå–Piteå 1x

216 rader