Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Uruguay tappar luften i Quito – favorit i fara

Foto: BILDBYRÅN

Tidiga spelen har gått mer på lagnamnen än hur man faktiskt presterat hittills. 

Uruguay är tidig favorit mot Ecuador och jag skulle inte bli förvånad om tvåan stänger som favorit på streckspelet. Ser man till oddset är Ecuador klar favorit, med all rätt. 

Jag prövar att gardera Spanien och Tyskland baserat på deras mediokra insatser i förra matchen.

• • •

ANNONS: Spela expertens 64-raderssystem

SPIKEN

Så som Bolivia spelade mot Brasilien ska man inte ha en chans att plocka poäng av Argentina. Det är visserligen hemmaplan nu och Argentina gjorde ingen toppinsats senast men Messi visar fortsatt fin form och det räcker för mig.

SKRÄLLEN

Det är lite av ett derby det här emellan två tysktalande länder. Schweiz klarade krysset senast och Tyskland har inte imponerat defensivt. Jag tror gästerna har goda chanser att kunna få med sig en poäng eller fler här.

• • •

ANNONS: Spela expertens 216-raderssystem 

• • •

MATCH FÖR MATCH

1. Tyskland – Schweiz 1

Tyskland har gjort mål i 17 raka matcher i och med segern mot Ukraina förra veckan. Schweiz var nära att få med sig poäng från Spanien. Lagen kryssade nyligen i Schweiz. Avslag på ettan...

2. Ukraina – Spanien 2

Skador, sjukdomar och avstängningar har gjort grupp A till en miserabel tillvaro för Ukraina. Truppen är fortfarande försvagad. I första mötet i gruppen vann Spanien klart med 4–0.

3. Montenegro – Luxemburg 1

Montenegro får tillbaka försvararen Savic i backlinjen efter avstängning. Stjärnan Jovetic blev målskytt i segern senast mot Azerbajdzjan. Montenegro vann bortamötet med 1–0. Klar etta!

4. Bolivia – Argentina 2

Bolivia blev totalt utspelat i sin match mot Brasilien. Försvaret håller inte mot de bättre nationerna i kvalgruppen. Argentina vann med 1–0 efter att Messi gjort mål på straff. Fint odds på tvåan!

5. Ecuador – Uruguay 1

Uruguay har bättre spelare på i princip varje position men det är otroligt svårt att åka till den höga höjden i Ecuador och plocka poäng i kvalen. Uruguay har inte vunnit i Ecuador sedan 2011.

6. Venezuela – Paraguay 2

Venezuela saknar flera tongivande spelare. Varken Penaranda eller Rondon fanns med i laget mot Colombia. Ser man till startelvorna tycker jag Paraguay har ett starkare lag. Bra värde i tvåan.

7. Peru – Brasilien 2

Peru har inte vunnit på fyra raka matcher. Man fick med sig en poäng borta från Paraguay senast med lite tur. Peru har inte slagit Brasilien i VM-kvalet på över 70 år. Given bortafavorit!

8. Chile – Colombia 1

Colombia har gått framåt på slutet och deras anfallstrio med James, Zapata och Muriel är stekhet. Trots det köper jag inte att Colombia ska vara favorit på bortaplan mot Chile. Fel favorit för mig!

ANNONS:
Expertens systemförslag: