Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Paraguay ska vara mer komplett – en vettig spik

Foto: JORGE SAENZ / AP TT NYHETSBYRÅN

Topptipset 16 juni

Spelstopp: 16.59

1. Halmstad - Mjällby 2

Poängskillnaden lagen emellan talar inte riktigt hela sanningen. HBK fick återigen se sig besegrade efter ett sent insläppt mål. Mjällby upplevde ett liknande scenario mot BP. Formstarkt Mjällby!

 

2. Vasalund - Akropolis 2

Akropolis toppar tabellen och har ännu inte förlorat i serien. Laget har sex raka segrar i ryggen. Vasalund har gått bra på slutet, mycket tack vare spelschemat. Akropolis fortsätter att övertyga.

 

3. Värnamo - Utsikten 1

Utsiktens bortafacit är ingen trevlig läsning. Man kommer dessutom från en match i svenska cupen mitt i veckan. Värnamo tog en viktig seger borta mot Eskilsminne förra omgången. 

 

4. Paraguay - Qatar 1

Nyckelmatch för båda länderna om man vill avancera. Colombia och Argentina är storfavoriter att ta de två första platserna. Fördelen av plats och att man är ett mer färdigt lag talar för Paraguay.

Bästa spiken

5. Uruguay - Ecuador 1

Uruguay har fått ihop ett näst intill komplett lag i varje lagdel. Laget ska ses som en seriös utmanare till titeln. Ecuador har haft svårt att prestera utanför kvalet. Solklar etta på raden.

6. Albacete - Mallorca 1

Albacete kom in till slutspelet med svag form och förlorade första mötet med 2–0. Då är Mallorca ligans bästa hemmalag. Deras bortaspelet borta från ön håller inte samma nivå. Svag etta.

 

7. Rosenborg - Vålerengen 1

Rosenborg hade äntligen hittat rätt med tre raka segrar innan uppehållet kom. Nu ställs man mot ett spelskickligt Vålerengen med en bred anfallsuppsättning. Får ändå gälla som favoriter.

 

8. Bodö/Glimt - Strömsgodset 1

Svenskbekantingen Layouni har fått en strålande start på säsongen för Bodö med fem mål framåt. Godset är bättre än tabellplaceringen föreslår men har inte slagit Bodö borta sedan 2015. 

 

Systemförslaget

1. Halmstad–Mjällby 1 2

2. Vasalund–Akropolis 2

3. Värnamo–Utsikten 1 X 2

4. Paraguay–Qatar 1

5. Uruguay–Ecuador 1

6. Albacete–Mallorca 1 X

7. Rosenborg–Vålerengen 1 X 2

8. Bodö/Glimt–Strömsgodset 1 X 2

108 rader