Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Två starka hemmalag spikas på topptipset

Foto: ALEJANDRO GARCIA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Topptipset 16 april

Spelstopp: 18.59

Spelexpert: Jonas Amrouni

1. Barcelona - Man Utd 1

Barcelona saknade Dembeles speed i första mötet. Han förväntas vara tillbaka nu som en X-faktor. Messi har visat storform under våren och det finns väldigt lite som talar för att han går mållös ännu en gång. United har inte samma spets.

 

2. Juventus - Ajax 1

Rubrikerna i Holland har handlat om att Ajax storstjärna De Jong fick kliva av skadad i helgen. Han åker med till Italien men är tveksam till spel. Ronaldo har gett intrycket av att han vägrar förlora i årets upplaga av CL(Se Atletico hemma). Etta!

 

3. Brighton - Cardiff 1

Både Gross och March förväntas vara tillbaka för Brighton. Gästernas skadeläge är inte lika roligt med fyra potentiella startspelare definitivt borta från spel. Det är mer eller mindre vinna eller försvinna för Cardiff i streckstriden.

 

4. Öster - Degerfors 2

Degerfors har vunnit sina två inledande matcher. Nyckelspelarna Björndahl och Ladan har klivit fram som målskyttar. Öster har också spelat bra men inte fått samma utdelning i sina matcher. Väldigt öppet på förhand, värdetvåa!

 

5. Man City - Tottenham 1

City behöver visa något helt annorlunda från vad man presterade i första mötet. Speltiden på Sané och De Bruyne lär inte begränsas till några fåtal minuter den här gången. Revanschklassad hemmaseger!

 

6. Porto - Liverpool 2

Frågan är hur Liverpool kommer tackla det här mötet. Gör man ett bortamål är det i praktiken avgjort så som Liverpool försvarat sig senaste veckorna. Porto är starka hemma, men räcker det till avancemang?

 

7. Lazio-Udinese 1

Bägge klubbarna har allt att spela för men motsatta sidor av tabellen. Lazio jagar Europa medan Udinese vill undvika nedflyttning. Trots det är det gästerna som visat bättre form på slutet, gardera!

 

8. Nantes-Paris SG 2

PSG har redan säkrat titeln och väljer att rotera laget kraftigt under slutfasen av ligaspelet. Nantes behöver ytterligare några poäng för att säkra nytt kontrakt och skrällde bland annat mot Lyon senast.

Systemförslaget

1. Barcelona–Manchester United 1  

2. Juventus–Ajax 1  

3. Brighton–Cardiff 1  X  2

4. Öster–Degerfors 1  X  2

5. Manchester City–Tottenham 1  

6. Porto–Liverpool   X  2

7. Lazio–Udinese 1  X  2

8. Nantes–Paris SG 1  X  2

162 rader

Kommentar: Barcelona och Juventus är storfavoriter att avgöra sina dubbelmöten på hemmaplan. City har en till växel att lägga i efter vad som var en väldigt blek insats i förra mötet mot Spurs. Liverpool är lite svårare att sia om då man fick med sig ett bra resultat från Anfield. Ett kryss skulle räcka till avancemang.