Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Trots tveksam form – City är en bra bank

Foto: CATHERINE IVILL / REUTERS / BILDBYRÅN

Jag väljer att spika båda Manchester-lagen. Det har varit vissa frågetecken kring formen men det går inte att ifrågasätta kvalitén som både City och United besitter. 

Chelsea ser jag som den svagaste länken av Premier League-matcherna. Hemmasegern har fått alldeles för mycket spel på sig.

• • •

ANNONS: Spela expertens 64-raderssystem 

SPIKEN

Newcastle har flera småskadade spelare i truppen och Bruce tvingas återigen ommöblera i startelvan. Fint spelvärde i tvåan.

SKRÄLLEN

Chelsea är redan nu tungt spelat och känslan är att procenten inte kommer sjunka. Southampton vann motsvarande möte ifjol med 2–0.

• • •

ANNONS: Spela expertens 324-raderssystem 

• • •

MATCH FÖR MATCH

1. Manchester City – Arsenal 1

Aguero verkar inte vara hundra procent redo ännu. Sterling och Gabriel Jesus bedömds vara 50/50 att kunna spela. De Bruyne finns det dock förhoppningar om att han ska kunna vara med.

2. Chelsea – Southampton 2

Southampton får klara sig utan målskytten från senast, Djenepo. Han och Salisu är skadade. Mendy, Chilwell och Kanté är frågetecken hos hemmalaget, i övrigt har Chelsea fullständigt lag.

3. Newcastle – Manchester United 2

Newcastles skadelista får inte ens plats i den här rutan. Offensiven är dock intakt men laget har haft svårt att hålla nollan vilket är ett problem. United känns numret för stora Newcastle.

4. Barnsley – Bristol City 2

Barnsley har Benjamin Williams på skadelistan. Bristol har skador på Baker, Walsh och Williams. Maenpää är tillbaka men Bradley får troligtvis behålla handskarna i målet.

5. Birmingham – Sheffield Wednesday 1

Birmingham saknar Leko och McEachran. Gästerna har Dunkley, Hunt och Urhoghide som tveksamma till spel. Noterbart att gästerna anfallare Rhodes gjort sex mål mot just Birmingham.

6. Blackburn – Nottingham 1

Nottingham sålde Silva till Olympiakos under landslagsuppehållet. Bachirou saknas sedan tidigare. Blackburn har Dack, Rankin-Costello och Travis borta från spel

7. Middlesbrough – Reading 1

Middlesbrough lyckades förnya lånet av Ashley Fletcher. Han stod för elva mål förra säsongen från mittfältet och gjorde kvitteringen mot just Reading då. Han är osäker till spel. Håll koll på startelvan!

8. Luton – Stoke 2

Inga nyheter på skadefronten för något av lagen. Bree, Galloway, Lockyer och Potts saknas fortsatt för Luton. Stoke har Allen skadad och Shawcross samt Verlinden uppsatta som frågetecken.

ANNONS:
Expertens systemförslag: