Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Trots skadeproblem – Chelsea en bra spik

Foto: BILDBYRÅN

Topptipset 19 oktober

Spelstopp: 15.59

1. Chelsea-Newcastle 1

De senaste insatserna har varit positiva och har Chelsea inte tappat formen under uppehållet är möjligheten till ny seger väldigt god. Ruben Loftus-Cheek, Antonio Rüdiger, Emerson, N’Golo Kante, Andreas Christensen och Marco van Ginkel saknas/är tveksamma till spel. Ettan spikas trots en del frågetecken.

2. Tottenham-Watford 1 

Det var starkt av Tottenham att besegra Southampton med tanke på att man spelade med en man kort i en timme. Mot Bayern München gjorde Tottenham länge en bra match men man föll ihop helt i slutet. Insatsen mot Brighton var svag och defensiven har inte övertygat på sistone. Giovani Lo Celso och Hugo Lloris saknas på grund av skador. Ettan ska garderas tidigt.

3. Aston Villa-Brighton 1

Efter en del sena poängtapp slog Aston Villa till med en femetta senast. Visserligen var Norwich kraftigt försvagat på grund av skador, men storsegern stärkte moralen. Jonathan Kodjia är eventuellt tillbaka. Brighton vann enkelt över ett svagt Tottenham före uppehållet. Poängen hittills är lite i underkant. Ettan garderas med kryss.

4. Bournemouth-Norwich 1

Bournemouth har varit kraftigt skadedrabbat i merparten av matcherna. Skadelistan omfattar alltjämt många spelare, men den är kortare än tidigare. Norwich har haft ”ett lag” borta på grund av skador. I omstarten är avbräcken inte lika många. Bournemouth har god poängchans hemma.

5. Leicester-Burnley 1

Leicester var sekunder från poäng mot Liverpool men förlorade efter en sent dömd straff. Segern över Newcastle underlättades av tidig utvisning. Burnley är obesegrat efter förlusten mot Liverpool. Försvaret är välorganiserat och Burnley har allt att vinna, men har en väldig tuff uppgift framför sig. Tänkbar spik.

6. Wolverhampton-Southampton 1

Fjolårets sensationslag Wolverhampton har tänt och jagar tredje raka ligasegern. Förhoppningsvis kan Romain Saiss och Bruno Jordão spela. Southampton förlorade trots spel med en man mer i en timme mot Tottenham. Mot Chelsea blev det klar förlust och offensiven är rätt trubbig. Ettan lämnas allena.

7. Crystal Palace-Manchester City

Efter åtta omgångar är den regerande mästaren Manchester City redan åtta poäng efter Liverpool. Ett par spelare saknas igen men det ser bättre ut än inför förlusten mot Wolverhampton. Kevin de Bruyne är troligen tillbaka = stort plus. Crystal Palace har lyckats oväntat bra med tanke på den bedrövliga försäsongen. Straffspecialisten Luka Milivojevic är tillbaka. 1x2?

8. Leeds-Birmingham 1

När Leeds spelar på toppen av sin kapacitet är man seriens bästa lag. På grund av skador och avstängningar är avbräcken många. Jamie Shackleton och Liam Cooper är skadade och vill det sig illa saknas även Adam Forshaw och Pablo Hernandez.  Gaetano Berardi och Jordan Stevens är dessutom avstängda. Maikel Kieftenbeld, Jefferson Montero och Connal Trueman kan inte medverka i Birmingham.

SYSTEMFÖRSLAGET

1. Chelsea-Newcastle 1

2. Tottenham-Watford 1x2

3. Aston Villa-Brighton 1x

4. Bournemouth-Norwich 1

5. Leicester-Burnley 1

6. Wolverhampton-Southampton 1x  

7. Crystal Palace-Manchester City 1x2

8. Leeds-Birmingham 1x  

72 rader