Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Topptipset: Dybbans guide till omgången 30 mars

Foto: ERICK MARCISCANO / BILDBYRÅN

Onsdagen står för en favorittung kupong där lag som Barcelonas damer och Mexiko är för överlägsna för att inte vinna och bankspikas. 

För att det ska bli någon utdelning att tala om bör någon sämre favorit chansas bort helt. Där väljer jag sida för en svårspelad och hemmastark underdog i det Centralamerikanska VM-kvalet. 

• • •

ANNONS: Lämna in expertens 108-raderssystem

Kvartsfinalerna i damernas Champions League bjuder på ett par spännande returmöten medan VM-kvalen i Nord- och Centralamerika är tämligen avgjorda vilket gör att de matcherna saknas nerv. 

Det kommer knappast bli någon utdelning som går till historien i dag med ett par väldigt stora favoriter på kupongen som blir smått omöjliga att fälla. Det gör att jag rekommenderar mindre system och i stället trycka i högre radinsats för att inte kasta bra pengar efter dåliga. 

Här är mina tidiga tankar och drag: 


■■ Match 1. Barcelona är världens bästa damlag i fotboll och regerande mästare i Champions League efter att ha utklassat Chelsea i finalen i fjol. De utklassar allt i sin väg i den inhemska ligan också där siffrorna ofta påminner om när Sverige möter blåbärsnationer i bandy-VM. Det blev förvånansvärt jämnt i det första kvartsfinalsmötet i Madrid där Real faktiskt tog ledningen med 1–0, men Barca till sist löste hyfsat stabila 3–1. Med det är den här kvartsfinalen avgjord. Det skiljer alldeles för mycket mellan de här lagen för att det ska bli tal om någon spänning. 

När Real besökte Katalonien för bortamatch i seriespelet för drygt två veckor sedan så blev det pisk med 0–5. Jag räknar med liknande siffror nu. Barcelona har världsstjärnor som Hermoso, Engen, Hansen och vår egen Rolfö att röra sig med. Marängerna är inte i närheten och har dessutom Kosovare Asllani skadad. 

Slösa för guds skull inga tecken i den här matchen. Fram med hammaren och bankspika, oavsett procent. 


■■ Mexiko är en annan bank som knappast kommer gå bort sig hemma mot lilla El Salvador. Ännu en högt streckad favorit som bara vinner så ska det bli några pengar att tala om så måste vi chansa bort favoriter på annat håll. 


■■ Match 4. Här har jag ett förslag på det. Kanada säkrade VM-biljetten framför hemmapubliken i Toronto. Efter 4–0 mot Jamaica i helgen så blev det stort firande då landet äntligen är tillbaka i mästerskapet för första gången på 26 år. Här är frågan om Lönnlöven orkar ladda om inför den här betydelselösa returen mot svårspelade Panama. Förbundskapten John Herdman lär också lufta bänken och möjligtvis vila stjärnor som vasse Jonathan David. Största stjärnan Alphonso Davies (Bayern München) är dessutom skadad. Panama är ingen lätt nöt att knäcka i Panama City där de ännu inte förlorat i det här kvalspelet (3-3-0). I en match där inget av lagen har något att spela för så bör hemmafördelen väga relativt tungt. 

När favorittvåan övervärderas en aning så väljer jag att chans bort den helt med tanke på kupongens utformning i övrigt. 1X testas. 


■■ Match 8. Onsdagens kupong avslutas med en kvartsfinalretur i damernas Champions League från torsdagskvällen. Wolfsburg tog ledningen på Emirates i den 19:e minuten, men efter det var Arsenal det bättre laget och kvitteringen i slutskedet var rättvist. 1–1 innebär att utgången av denna kvartsfinal är vidöppen. Medan Arsenal haft spelledigt sedan dess har Wolfsburg lirat en seriematch i helgen, vilket så klart gynnar engelskorna även om det knappast påverkar i större utsträckning då Wolfsburg kunde spela av helgens match mot Frankfurt lugnt och fint med ledning 4–0 i halvtid. 

Men jag vill ändå höja ett varningens finger för den gästande underdogen. Jonas Eidevall har gjort ett fint jobb med Arsenal som bara förlorat en match i tuffa Women’s Super League den här säsongen. Stina Blackstenius har förstärkt den redan starka truppen ytterligare. 

Wolfsburg har mer rutin från de här sammanhangen och är med rätta favorit, men med bättre favoriter att hålla i handen på den här kupongen så vill jag ha med alla tecken där tvåan rensar okej. 


SPIKEN

Barcelona (match 1)

Barcelona har redan avgjort det här dubbelmötet mot Real Madrid genom 3–1-vinsten på bortaplan. Hemma på Camp Nou kommer det vara än större klasskillnad. När Real var på besök här i ligan för ett par veckor sedan blev de utklassade med 0–5. Banketta. 

SKRÄLLEN 

Panama (match 4)

Vinsten hemma mot Jamaica i helgen gjorde Kanada VM-klart för första gången på 26 år. Firandet blev givetvis stort och nu är frågan om de förmodat roterande Lönnlöven orkar ladda om inför en betydelselös match i Panama City. Panama är en svår nöt att knäcka på hemmaplan där de inte torskat en enda match i detta VM-kval. Läge att chans bort favorittvåan. 1X.

ANNONS:
Expertens systemförslag: