Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Topptipset: Dybbans guide till omgången 22 mars

Foto: ALBERT GEA / BILDBYRÅN

Årets klaraste spik inleder tisdagens Topptips. Barcelona är på en helt annan nivå än Real Madrid och ska bara bankspikas utan krusiduller. En gratis spik kan dock behövas den här rundan då det är svårtippade drabbningar från de lägre divisionerna i England som fyller upp kupongen i övrigt. 

• • •

ANNONS: Lämna in expertens 108-raderssystem 

Veckan fortsätter med mindre bemedlade ligor i England. League One ner till National League ska bemästras. Men kupongen inleder med ett ensidigt rivalmöte i damernas Champions League-slutspel.  

Här är mina tidiga tankar och drag: 


■■ Match 2. Real Madrid mot Barcelona är alltid en match som ökar pulsen, men när det kommer till damernas värld så är det inte så spännande. Dessa lag möttes i ligan nyss och då vann katalanerna enkelt med 5–0. Det var siffror som snarare borde varit större än jämnare. Så stor är klasskillnaden. Barcelona är världens just nu bästa damlag medan Real på sin höjd är mediokert när det kommer till spel ute i Europa. I Champions Leagues gruppspel åkte marängerna exempelvis på torsk med totalt 0–6 mot PSG över två möten. Nu väntar kvartsfinal i CL-slutspelet och Real har fått tuffast möjliga motstånd. 

Barca har förutom 24 segrar på 24 omgångar och en målskillnad på otroliga 136–6 i den spanska ligan även en CL-titel att försvara. I fjol körde de över Chelsea med klara 4–0 i finalen. Truppen är spektakulär och dryllar av världsstjärnor som Hermoso, Engen, Hansen och vår egen Rolfö. Det här kommer bli kattens lek med råttan. Jag pratar ibland om 7-rätterskuponger och detta är definitivt en sådan. 

Förhoppningsvis slösar en del tippare tecken här på grund av de kända klubbnamnen. Ett misstag. Tvåan är en självklar bankspik.  


■■ Match 2. Den bästa skrällen på kupongen hittas i League One. Cheltenham stöter på tufft motstånd i sin resa till hemmastarka Plymouth, men gästerna har långt ifrån stämplat ut för säsongen. Tre vinster på de fyra senaste och ett par rejäla målexplosioner är ett bevis på det. Av de elva mål som gjorts på de fyra senaste matcherna har skyttekung Alfie May (19 mål) stått för fyra av dem. 28-åringen är en late bloomer som plötsligt hittat rätt och går mot sin bästa säsong i karriären. Här är den formstarke strikern, med tolv mål på de tio senaste omgångarna, en gubbe i lådan som kan avgöra matcher på egen hand. 

Med det sagt är Plymouth befogad favorit på hemmaplan. Värdarna har med fem raka segrar i princip cementerat en playoff-plats. Det går dock inte att köpa den höga streckningen på ettan som övervärderas. 

Spelvärdet ligger på X2 som måste få plats på alla kuponger som jobbar större pengar. 


■■ Match 7. Två lag som slåss om play off, och just nu ligger på rätt sida strecket, är Notts County och Boreham Wood. De senaste åren har det alltid varit jämna kamper mellan de här lagen, ändå väljer det svenska folket sida väl hårt för Svennis gamla Notts County som streckas upp tio procentenheter för högt, runt 60%. Med tanke på att Boreham varit väldigt svårslaget hela säsongen, bara fem torsk på 31 matcher, ligger före i tabellen trots två matcher mindre spelade och vann här på Meadow Lane senast de var på besök så har jag svårt att köpa den höga streckningen på ettan. 

Boreham visade även i FA-cupen att de har höga höjder i sig när de slog ut Bournemouth på bortaplan och höll nollan i en timme borta mot Everton. Starka papper för ett lag i femtedivisionen. Då vi har en 7-rätterskupong med Barca-spiken gäller det att få med så många fina lågprocentare som möjligt för att ändå ha chans på större pengar. 

När tvåan i skrivande stund då streckas runt 15% i en på förhand jämn match så ska den med tidigt. 


SPIKEN

Barcelona (match 1)

Det låter som en jämn stormatch, men mötet mellan Real Madrid - Barcelona kommer bli en ensidig historia. Barca är på en helt egen nivå och vann med enkla 5–0 när lagen möttes i ligan för två veckor sedan. Tvåan är stenklar. 

SKRÄLLEN 

Cheltenham (match 2)

Cheltenham visar fin form med tre vinster på de fyra senaste och har en glödhet skyttekung i Alfie May. Tuff bortamatch mot ett bra Plymouth visserligen, men här undervärderas gästerna. X2 är fina skrälltecken som bör få plats. 

ANNONS:
Expertens systemförslag: