Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Topptipset: Amrounis guide till omgången 20 maj

Foto: MARCELO DEL POZO / BILDBYRÅN

Avslaget hos mästarklubben när ligatiteln redan är säkrad. Ineffektivt Roma får chans till revansch mot ett uddlöst Torino.

• • •

ANNONS: Lämna in expertens 64-raderssystem

SPIKEN

Roma

Roma spelar för att säkra spel i Europa League nästa säsong. Vid ett poängtapp riskerar man att bli passerat av Fiorentina i ligan.

SKRÄLLEN

Real Betis

Real Madrid har ett fokus fram till Champions League-finalen och det är att inga nyckelspelare ska skada sig. Real Betis spelar för att behålla sin femteplats i ligan. 17% på bortasegern är för bra för att inte plocka med tvåan på raden.

• • •

ANNONS: Lämna in expertens 288-raderssystem 

• • •

MATCH FÖR MATCH

1. Real Madrid – Real Betis 2

Real Madrid har redan säkrat titeln och blickar framåt mot Champions League-finalen. Betis kan säkra femteplatsen i ligan vid en seger. Gästerna har övertygat på slutet, värde i bortasidan.


2. Torino – Roma 2

Roma hade hela 16 skott på mål i matchen mot Venezia utan att kunna få in bollen. Man ställs mot ett defensivt skickligt Torino. Sanabria, Fares och Buongiorna saknas för hemmalaget.


3. Kaiserslautern – Dresden 1

Kaiserslautern avslutade säsongen svagt med tre raka förluster men lyckades trots det ta sig till kvalspelet. Dresden har gjort allt för att försöka hålla sig kvar i den andraligan. Dresden har en starkare trupp på papperet.


4. Cosenza – Vicenza 1

Gamle Napoli-ikonen Maggio blev matchvinnare för Vicenza med matchens enda mål på tilläggstid i det första mötet. Vicenza dominerade den tillställningen och borde vunnit med större siffror. Ta fram penseln!


5. Auxerre – Sochaux 1

Det har varit jämna matcher när lagen ställs mot varandra i ligan den här säsongen. Sochaux har ännu inte lyckats besegra Auxerre i år. Gästerna saknar skadade Tebily inför matchen.


6. Inverness – St. Johnstone 1

Devine och Duffy är avstängda för Inverness. Gästerna har Kane och Wotherspoon borta. Bryson och Gallacher kommer att testas sent. Det är första matchen i dubbelmötet, svag etta.


7. Bohemians – Sligo Rovers 1

Lagen möttes för drygt en månad sedan på Sligo Rovers hemmaplan, då vann Bohemians med 1-0 efter mål av Burt. Gästerna går in till kvällens möte med en dyster formrad. Streckas från vänster på kupongen.


8. Drogheda – Finn Harps 1

Bottenmöte i den irländska ligan. Finn Harps snittar under ett mål per match. Gästerna har underpresterat kraftigt och har en trupp som ska befinna sig i mittenskiktet av tabellen. Underskatta inte Finn Harps på systemet!

ANNONS:
Expertens systemförslag: