Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Topptipset: Amrounis guide till omgången 18 mars

Foto: TIMGROOTHUIS / BILDBYRÅN

Målfarligt bortalag utgör ett tydligt spikförslag. 

Nyckelspelaren är tillbaka från skada och kan höja laget till en skrällseger.

• • •

ANNONS: Lämna in expertens 64-raderssystem 

SPIKEN

Mönchengladbach

Gladbach tog ledningen borta mot Stuttgart med 2–0 i sin förra bortamatch innan man tappade till 2–3. I senaste matchen mot Hertha hade man dragit lärdom av sina misstag och spelade mer cyniskt i ledning. Det råder ingen tvekan om att anfallsformen är god hos gästerna. Med Plea, Thuram och Embolo är det otroligt svårt att nolla gästerna.

SKRÄLLEN

Leeds

Det verkar som att både Cooper och Phillips har tränat i veckan och kan vara aktuella för en startplats. Om Phillips kan spela skulle det vara ett enormt lyft för laget. Wolves har två raka segrar men spelet ser fortfarande inte bländande ut. Det finns värde att hämta i bortasidan.

• • •

ANNONS: Lämna in expertens 288-raderssystem 

• • •

MATCH FÖR MATCH

1. Wolves – Leeds 1

Wolves kommer från två raka segrar där man hållit nollan men spelet lämnar fortfarande en del att önska. Wolves saknar Hoever och Semedo. Leeds saknar Firpo inför matchen.


2. Athletic Bilbao – Getafe 1

Det är två lag med sina styrkor i defensiven. Båda är väldigt välorganiserade och tar ytterst få risker i spelet. Athletic har mer spets i truppen och fördelen av att spela på hemmaplan. Athletic rekas!


3. Bochum – M’Gladbach 2

Gladbach seger mot Hertha förra omgången var ett steg i rätt riktning. Spelet var inte bländande men man gjorde två mål framåt för tredje matchen i följd. Bochum saknar fem spelare.


4. Genoa – Torino X

Genoa har kryssat sju(!) raka matcher i ligaspelet. Fem av dessa har slutat 0-0. Det är ingen hemlighet att man kommer fokusera på försvarsspelet även ikväll. Krysset ligger nära till hands.


5. St. Etienne – Troyes X

St. Etienne har Macon, Sow och Hamouma på skadelistan. För gästerna saknas Rami, Hyun-Jun, Domingues och Azamoum. Det är ett ångestmöte i botten av tabellen med mycket på spel.


6. Heerenveen – Heracles 1

Heerenveen har inte varit den målmaskinen vi vant oss vid att se senaste säsongerna. Istället är det deras defensiv som burit laget framåt. Man snittar under ett mål per match, avslag.


7. FC Vizela – Famalicao 1

Hemmalaget saknar Guzzo och Fernandes. Hos gästerna är Jaime, Rodrigues och Figueiras indisponibla. Jämnt på förhand mellan två formsvaga lag. Hemmaplan väger tungt i den här typen av matcher.


8. Derry City – St.Patrick’s 1

St.Patrick’s toppar tabellen på tolv poäng efter sex spelade matcher men man ställs mot ett Derry City som fortfarande inte förlorat. Hemmalaget har imponerat defensivt. Streckas från vänster på kupongen.

ANNONS:
Expertens systemförslag: