Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Thun kan överraska mot Basel – värd gardering

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: MANUEL GEISSER / IMAGO IMAGES / GEISSER WWW.IMAGO-IMAGES.DE

Topptipset 22 maj

Spelstopp: 19.59

Spelexpert: Johan Meijer

1. Neuchatel–Lugano 2

Hemmalaget föll i sexpoängsmatch mot Sion och får svårt att klara sig kvar. Lugano har grepp om direktplatsen till EL-gruppspelet och har bara en förlust på tio senaste. Kan få passande matchbild.


2. Luzern–Zürich 2

Luzern klarar sig kvar i ligan efter segern i skandalmatchen mot Grasshoppers, men har visat svag form en längre tid. Zürich i klart bättre form och jagar en Europa League-plats. Bangura åter.


3. St. Gallen–Young Boys 1

Young Boys är överlägset i Schweiz och vinner ligan med över 20 poängs marginal. Saknar eventuellt Fassnacht, Abischer, Camara och Sulejmani igen. St. Gallen motiverat i EL-jakten. Skräller? 


4. Thun–Basel 1

Thun föll i cupfinalen mot just Basel i helgen. Får nu koncentrera sig på att bli minst femma i ligan (Europa League). Ligatvåan Basel har säkrat andraplatsen för länge sedan. Motivationsetta.


Dagens säkra

5. De Graafschap–Cambuur 1

Målvakten Mous var Cambuurs bästa spelare i första mötet som slutade 1–1. Räddade bland annat en straff. Mittbacken Emmanuel Mbende blev utvisad och är avstängd i dag. Stark etta.


6. Sparta Rotterdam–TOP Oss 1

Sparta Rotterdam var det bättre laget i ligaspelet och vann också första play off-mötet med 2–0 på bortaplan. Föll dock med 1–4 i samma möte i ligan och har inte råd att underskatta motståndet. 


7. Deportivo Cali–Penarol 1

Deportivo Cali slog ut bra motstånd i första rundan och är ett erkänt starkt hemmalag på 1 000 meters höjd. Penarol åker till Cali utan avstängde Gonzalez och vasse målskytten Fernández.


8. Zulia–Palestino 2

Zulia från Venezuela vann efter straffar mot svagt motstånd från Bolivia i första omgången. Chilenska Palestino kliver in i andra rundan och håller klart högre klass. Bör kunna undvika förlust. Knapp tvåa.


Systemförslaget

1. Neuchatel–Lugano x2

2. Luzern–Zürich x2

3. St. Gallen–Young Boys 1x2

4. Thun–Basel 1x2

5. De Graafschap–Cambuur 1

6. Sparta Rotterdam–TOP Oss 12

7. Deportivo Cali–Penarol 1

8. Zulia–Palestino 1x2

216 rader