Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sveriges defensiv blir nyckeln – värdespikas

Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Som ni vet vid det här laget så brukar dessa kuponger sällan bli särskilt spännande eller ge hög utdelning men just den här ser ändå förhållandevis välbalanserad ut. Sverige är min bästa spik sett till spelvärd.

• • •

ANNONS: Spela expertens 288-raderssystem 

SPIKEN

Sverige

Nyckelmatch för Sverige om man vill hålla sig kvar i högsta gruppen av Nations League. Det som faktiskt talar för en svensk seger är defensiven. På hemmaplan släpper Sverige till ytterst få mål i tävlingsmatcher.

SKRÄLLEN

Schweiz

Spanien vann hemmamötet knappt med 1-0 efter ett tidigt mål från Sociedad-spelaren Oyarzabal. Spanien var det bättre laget då men det skilde inte mycket. Nu spelas matchen på Schweiz hemmaplan.

• • •

MATCH FÖR MATCH

1. Sverige – Kroatien 1

Oddsen har droppat något på Sverige framåt matchstart och jag förstår varför. Sverige borde vara favorit sett till hur man tog över andra halvlek nere i Kroatien. Hemmaplan väger tungt.

2. Portugal – Frankrike 1

Frankrike fick utstå massiv kritik efter förlusten på hemmaplan mot Finland. Det råder osäkerheten kring statusen på stjärnspelaren Mbappé. Portugal fortsätter att rada upp bra resultat.

3. Tyskland – Ukraina 1

Tyskland får vara glada som fick med sig segern mot Tjeckien i veckan för det var ingen bra insats. Ukraina skrällde mot Spanien förra samlingen och har kvalitén för att göra det igen. Avslag!

4. Schweiz – Spanien 2

Räkna med helt nya elvor från träningsmatcherna tidigare i veckan. När lagen möttes i Spanien var det jämnt. Det går att argumentera för att Schweiz faktiskt förtjänade en poäng.

5. Cypern – Luxemburg 1

Luxemburg kommer från två segrar mot Cypern och Montenegro förra samlingen. Gästerna har Olivier Thill avstängd. Jag förväntar mig en jämn match där Cypern har hemmafördelen.

6. Azerbajdzjan – Montenegro 2

Montenegro har både Jankovic och Simic avstängda efter röda kort i matchen mot Luxemburg. Sett till spelarmaterial är det här ändå en match som Montenegro förväntas vinna.

7. Lettland – Färöarna 2

Håkan Ericsson har uträttat stordåd med Färöarna om man ser till vart nationen befann sig för några år sedan. Nu saknas dock Bundesliga-spelaren Edmundsson. Värdet finns i bortasidan.

8. Sylvia – Frej 1

Sylvia har gått upp något oddsmässigt sedan oddsen på matchen släpptes. Frej har en hög högsta nivå och Sylvia har inte varit helt jämna i sina prestationer. Isah Musa saknas hos gästerna.

ANNONS:
Expertens systemförslag: