Sverige är den bästa spiken på topptipset

Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN

Småtrevlig kupong med en blandad kompott från matcher runt om i världen. 

Sveriges insats i premiär gör ettan till en attraktiv spik!

• • •

ANNONS: Lämna in expertens 64-raderssystem 

SPIKEN

Sverige

Sverige gick från klarhet till klarhet i matchen mot USA. Det kan vara så att Sverige är mästerskapets bästa lag.

SKRÄLLEN

Hamburg

Hamburg så gott som säkrat uppflyttning innan laget klappade ihop totalt förra säsongen. Nu har man förstärkt ytterligare på mittfältet och ser riktigt bra ut inför säsongen. Schalke kommer sargade från nedflyttning under fjolåret.

■■■

ANNONS: Lämna in expertens 288-raderssystem 

■■■

1. Standard Liege – Genk 2

Genk var ytterst nära att få med sig ligatiteln ifjol. Med målspurtan Onuachu på planen är gästerna ett bättre lag men känslan är att tvåan blir överstreckad…

2. Schalke – Hamburg 2

Toppmöte redan i premiären mellan två av Tysklands mest anrika klubbar. Schalke håller fortfarande på att sälja av spelare medan Hamburg satsar. Fint värde i bortasidan.

3. Lech Poznan – Rado Rado 1

Lech Poznan har en på pappret enkel uppgift mot nykomlingen Rado Rado. Det kan dock infinna sig premiärnerver och det är inte säkert ett Lech är formtoppat till starten av säsongen.

4. Sturm Graz – Salzburg 2

I hemmalaget är Trummer och Ingolitsch borta med skador. Gästerna saknar Vallci. Salzburg har sålt en del spelare men även värvat några inför säsongen. Det finns frågetecken hos gästerna som behöver rätas ut innan jag väljer att spika Salzburg.

5. Helsingör – Fremad Amager 2

Gästande Amager gjorde hela 40 mål förra säsongen i ”grundserien”. Då var man ett av ligans bästa offensiva lag. Helsingör har vuxit fram till lite väl stor favorit ikväll.

6. Horsens – Köge 1

Horsens har fått behålla en stor del av truppen som var med i Superligan. Klubben är en av huvudfavoriterna till att lösa avancemang redan i år.

7. Sverige D – Australien D 1

Sverige hoppas få tillbaka Magdalena Eriksson i backlinjen efter att hon missat första omgången. Australien gjorde en bra match mot Nya Zeeland och borde ha vunnit med än 2-1. Etta!

8. Nederländerna D – Brasilien D 2

Nederländerna imponerade i premiären men tappade en av sina stjärnor, Spitse, inför turneringen. Det är två offensiva lag som båda bör ta sig vidare från gruppen med enkelhet.