Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Svensken står bakom succén

Jesper Karlssons AZ tippas.
Foto: PRO SHOTS PHOTO AGENCY / PRO SHOTS/SIPA USA SIPA USA

Tabelläget blir avgörande när gruppspelet lider mot sitt slut.


ANNONS: Lämna in expertens 288-raderssystem här

ANNONS: Lämna in expertens 64-raderssystem här

Spiken

AZ Alkmaar

AZ har gått riktigt starkt i både Conference League och den inhemska ligan. Svenska Jesper Karlsson är en förgrundsfigur bakom succén. AZ dominerade det första mötet mellan lagen i gruppen.

Skrällen

Sparta Prag

Gerrard har lämnat Rangers och baserat på deras insatser i ligan har truppen inte tagit det speciellt bra. Gästerna har flera vassa anfallsvapen och till 20% bör tvåan finnas med på systemet.

Match för match

1. Monaco – Real Sociedad 2

Fabregas och Matazo är indisponibla för Monaco. Gästerna saknar Monreal och Illarramendi. Sociedad är obesegrade i 17(!) raka tävlingsmatcher. Man spelar med ett enormt självförtroende för stunden.

2. Bröndby – Lyon 2

Lyon är visserligen redan klar gruppetta och kommer att lufta bänkspelare men Bröndby har sett riktigt svaga ut i gruppspelet. Wikström och Skipper saknas för danskarna.

3. Olympiakos- Fenerbahce 1

Fortounis är borta för Olympiakos. Turkarna saknar både Valencia och Bayindir. Det är en direkt avgörande match om vilket lag som går vidare till slutspelet. Fenerbahce har ett otroligt svagt bortafacit i europeiska sammanhang.

4. Rangers – Sparta Prag 1

Succétränaren Gerrard har lämnat Rangers för Villa. Första matchen med ny tränare slutade med en 1-3-förlust hemma mot Hibernian. Helander saknas i mittlåset. Räkna inte bort Sparta!

5. Bodö/Glimt – CSKA Sofia 1

Bodö/Glimt pulveriserade Roma på hemmaplan tidigare under gruppspelet. Det är dock ett väldigt ojämnt lag och skulle spelet låsa sig har CSKA Sofia goda chanser att lämna Norge med poäng.

6. Randers – Cluj 1

Randers behöver vinna mot jumbon Cluj hemma om man ska ta kommandot om andraplatsen i gruppen. Danskarna har sex spelare på skadelistan men man har spelat bra och är fortfarande obesegrade i gruppspelet.

7. Jablonec – AZ Alkmaar 2

AZ har utmärkt sig som gruppens bästa lag under hösten. Det räcker med en poäng för att säkra förstaplatsen i gruppen men AZ är inget lag som spelar på resultat. Kubista är avstängd för tjeckerna.

8. Maccabi Tel Aviv – LASK Linz 1

Rikan är borta för hemmalaget. Gästerna saknar Lawal och Filipovic. Båda lagen är redan klara för slutspel men förstaplatsen innebär att man slipper spela en extra omgång. Hemmaplan väger tungt här.

ANNONS:
Expertens systemförslag: