Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Svårt att blunda för årets största favorit

Middlesbrough avgjorde sent senast – får tipset här.
Foto: SIMON O'CONNOR/TGS PHOTO/SHUTTERSTOCK / SIMON O'CONNOR/TGS PHOTO/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Det är svårt att blunda för årets största favorit.


ANNONS: Lämna in expertens 288-raderssystem här

ANNONS: Lämna in expertens 64-raderssystem här

Spiken

Kamerun

Det är sensationellt att den lilla fotbollsnationen Komorerna tagit sig hela vägen till slutspel. Här ser det dock ut att ta stopp. Oddset 1,03 på hemmasegern är talande för klasskillnaden mellan nationerna.

Skrällen

Kap Verde

Kap Verde har varit en positiv överraskning i mästerskapet. Samtidigt har förhandsfavoriten Senegal inte bjudit på någon skönlir. Tvärtom har spelet stundtals sett krampaktigt ut. Ettan ser ut att bli överstreckad.

Match för match

1. Blackburn – Middlesbrough 2

Blackburn saknar Dack och Poveda. Pickering är osäker till spel. Gästerna har Ameobi, Browne och Fisher borta från spel. Boro är obesegrade i sina åtta senaste matcher och möter ett Blackburn vars formkurva pekar neråt. Tvåan får utgångstecknet.

2. Caen – Ajaccio 2

Serietvåan Ajaccio tar sig an bottenlaget Caen på bortaplan. Gästerna kan gå upp i serieledning vid en seger. Ajaccio har endast släppt in åtta mål i serien efter 20 matcher.

3. Almeria – Eibar 1

Prestigemöte i toppen av tabellen där hemmaplan väger tungt. Både Almeria och Eibar plockar majoriteten av sina poäng på hemmaplan. Faktum är att Almeria bara förlorat en av sina 12 hemmamatcher den här säsongen.

4. San Sebastian – Cartagena 2

San Sebastian har en ung trupp med stort fokus på spelsättet snarare än resultaten. Hemmalaget har förlorat åtta av sina tio senaste matcher. Det är två lag som haft problem med defensiven.

5. FC Oss – Jong Alkmaar 1

Det är två lag på den undre halvan av serien i den holländska andraligan. AZ bröt en tolv matcher lång segerlösa svit när man besegrade Venlo på hemmaplan förra omgången. Formen talar onekligen för FC Oss.

6. Leixoes – GD Chaves 2

Chaves upplever just nu sin bästa period på hela säsongen. Gästerna har vunnit fyra raka matcher och gjort minst två mål i samtliga fyra. Leixoes har haft problem med målskyttet och får anses vara underdogs här.

7. Kamerun – Komorerna 1

Kamerun har inte gjort någon besviken i det här mästerskapet. Man har utnyttjat fördelen av att spela på hemmaplan till fullo. Kamerun gick obesegrade genom gruppspelet och Aboubakar toppar skytteligan på fem gjorda mål efter tre spelade matcher.

8. Senegal – Kap Verde 1

Kap Verde visade prov på mental styrka när man kryssade i den sista omgången av gruppspelet mot Kamerun. Det är ett defensivt balanserat lag med gott om kvalité som mycket väl kan ställa till med problem för stjärnfyllda Senegal.

ANNONS:
Expertens systemförslag: