Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Svåra Europakval för svensklagen – gardera

Alexander Jeremejeff saknas för Häcken, då klubben missade att registrera honom till mötet förra veckan. Foto: MAXIM THORÉ / BILDBYRÅN

Topptipset 1 augusti

Spelstopp: 18.29

1. BK Häcken - AZ Alkmaar X

Kapten Lindgren är ett frågetecken inför mötet med en stukad fot. Häcken kvävde bortamötet och fick matchen precis dit man ville. AZ har fortfarande inte kommit igång med ligaspelet.

 

2. Liepaja - IFK Norrköping 2

Norrköping vann enkelt hemmamötet. Kusu och Smith reser inte med laget till Lettland. Ett bortamål för Norrköping innebär att Liepaja måste göra fyra mål framåt för att gå vidare.

 

3. Malmö FF - Domzale 1

Traustason är skadad och målvakten Dahlin är tveksam till spel för MFF. Efter bortamötet har skåningarna ett utmärkt utgångsläge då två bortamål gjordes. MFF har en förlust på 22 senaste!

 

4. Bröndby - Lechia Gdansk 1

Bröndbys tränare Fredriksen pratar inför matchen om att börja aggressivt redan från avspark. Det räcker med 1–0 för att gå vidare men Bröndby spelar inte den typen av fotboll, etta!

 

5. Esbjerg - Shakhtior Soligorsk 2

Esbjerg såg vilsna och naiva ut i första mötet. Ett betydligt mer pragmatiskt Shakhtior såg större och starkare ut. Gästerna radar upp segrar medan Esbjerg inlett säsongen väldigt svagt.

 

6. Sturm Graz - Haugesund 1

Haugesund åker till mötet med en handfull skador i truppen. Kallevåg är tillbaka i laget igen efter avstängning. Graz har potentialen att vända underläget på hemmaplan, fin form i ligan!

 

7. AEL Limassol - Aris Thessaloniki 2

Det var två lag som fortfarande befinner sig i förberedelserna inför säsongen som spelade förra veckan. Värmen var också en bidragande faktor till det låga tempot. Oddsen känns korrekta.

 

8. Mjällby - Norrby 1

Mjällby har fått in nyförvärvet Omoh i laget och Halvadzic var tillbaka från skada senast. Efter tre raka förluster bröt Norrby den negativa trenden förra omgången. Bazi har lämnat laget.

 

Systemförslaget

1. BK Häcken–AZ Alkmaar. 1 X 2

2. FK Liepaja–IFK Norrköping X 2

3. Malmö FF–Domzale 1 X 2

4. Bröndby–Lechia Gdansk 1

5. Esbjerg–Shakhtior Soligorsk 1 2

6. Sturm Graz–Haugesund 1

7. AEL Limassol FC–Aris Thessaloniki 1 X 2

8. Mjällby AIF–Norrby IF 1 2

216 rader