Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Superstjärnan saknas – men Belgien har toppchans ändå

Foto: REUTERS

Topptipset 9 september

Spelstopp: 20.44

Spelexpert: Johan Meijer

1. Skottland–Belgien 2

Skottland räcker inte till mot de bättre lagen och tappade 1–0 till förlust mot Ryssland. Nu ökar svårighetsgraden på motståndet och poängchansen är liten. Belgien saknar Hazard, bör vinna ändå.

 

2. Polen–Österrike 1

Polen har varit mycket starkt i kvalspelen senaste åren. Har grepp om gruppsegern trots förlusten senast. Österrike vann enkelt mot Lettland men nu väntar en klart svårare uppgift. Givet tipstecken.

 

3. Estland–Nederländerna 2

Nederländerna vände underläge till seger i Tyskland och visade vilken kapacitet laget har när det stämmer. Estland är gruppens slagpåse och lär inte ha stor poängchans. Bombtvåa.

 

4. Nordirland–Tyskland 2

Tyskland fick yb Nico Schulz skadad i förlusten mot Holland. Spelade defensivt och satsade på kontringar i den matchen. Här blir man tvunget att föra matchen. Individuell skicklighet avgör?

 

5. Ryssland–Kazakstan 1

Ryssland vände 0–1 till 2–1 i Skottland och skuggar Belgien i toppen. Kazakstan har utvecklats senaste åren men är minst en klass sämre än ”storebror”. Ryssland ska ha toppchans hemma.

 

6. Ungern–Slovakien 1

Ungern har besegrat både Wales och Kroatien hemma och toppar överraskande gruppen. Slovakiens moral fick en rejäl törn efter storförlusten mot Kroatien. 1x räcker?

 

7. Slovenien–Israel 1

Uppåt i Slovenien efter två raka segrar och bra häng på andraplatsen. Israel är av tradition ett utpräglat hemmalag. Saknar ett par viktiga spelare i mittfältsmotorn Bitton och backen Yeini.

 

8. Lettland–Nordmakedonien 2

Lettland är inne i en mycket tung period och var totalt utspelat av Österrike i torsdags. Nordmakedonien tog stark poäng i Israel och har samlat ihop till en seger. Ska vara klar favorit.

SYSTEMFÖRSLAGET

1. Skottland–Belgien 2

2. Polen–Österrike 1x

3. Estland–Nederländerna 2

4. Nordirland–Tyskland x2

5. Ryssland–Kazakstan 1

6. Ungern–Slovakien 1x

7. Slovenien–Israel 1x

8. Lettland–Nordmakedonien x2

 

32 rader