Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Streckas för högt – hoppas på problem

Foto: GLOBAL MEDIA GROUP / GLOBAL MEDIA GROUP/SIPA USA SIPA USA

Dagens bästa spik hittas i brasilianska Serié A där Fortaleza singlas i ett viktigt

bottenmöte. 

Även Chelsea får förtroendet i Londonderbyt. 

I skrällväg hoppas jag att den tätt matchande storfavoriten Braga kan få problem.

ANNONS: Lämna in expertens 108-raderssystem här

  

Tisdagens Topptips-runda, som avgjordes först i går kväll när min spik Rotherham vann med 3-0 hemma mot Derby, blev en succé. Den som ryggade mitt system här på 108 kronor från fick 4055 riksdaler tillbaka. Om någon körde med högre radinsats är det bara att gratulera.

Nu är det nya tag där vi, förutom höjdpunkten Tottenham - Chelsea i London, tar oss till Spanien, Danmark, Portugal, Schweiz och Brasilien för att jaga åtta rätt.

■■ Londonderbyt är först ut på kupongen i match 1. Det är ingen hemlighet att Harry Kane saknas enormt mycket för Tottenham. Inte så konstigt då stjärnan varit direkt inblandad i 23 av Spurs 34 Premier League-mål så här långt. 

Borta mot Brighton var det idéfattigt och förlusten med 0-1 borde faktiskt varit större. Chelsea har istället sett bättre ut sedan Thomas Tuchel tog över tränarsysslan. Noll insläppta mål på två matcher och en spelmässig överkörning av Burnley som borde ge självförtroende. 

Chelsea har haft det lätt för Tottenham de senaste åren och kommer föra den här matchen också. När tvåan just nu streckas ner mot 40% så är det enkelt att välja sida i min bok. Jag singlar Chelsea.

  

■■ Den bästa spiken på kupongen hämtas från brasilianska Serié A i match 8. Där väntar ett viktigt bottenmöte då ligan går in i sin slutfas. 

Både Fortaleza och Coritiba ligger under strecket där Fortaleza är en fjuttig poäng från säker mark. Här är det bara tre pinnar som gäller när nästjumbon Coritiba gästar. 

I Brasilien är hemmaplan av stor betydelse och Fortaleza har gjort riktigt bra insatser på Estadio Castelao på slutet. 

Tre raka matcher utan insläppt mål trots att topplag som Gremio och Flamengo har gästat. Dessutom kom en skön 2-0 seger mot Santos senast. Här får värdarna dessutom tillbaka både Paulao och Juninho från avstängningar vilket spetsar elvan ytterligare. 

Coritiba får i stället klara sig utan ett par nyckelspelare då Jonathan, men framför allt lagets nummer 10, Neilton, är avstängda. 

Ettan streckas just nu till 52%, men klarar trycket hela vägen upp till närmare 60%. En riktigt bra spik!

  

■■ I Portugal hittas de två största favoriterna på kupongen i Porto (match 4) och Braga (match 5). Jag är sugen på att gardera båda två och gå för de stora pengarna.

Framför allt Braga hoppas jag kan få problem när de streckas till höga 78%.

Ligatrean är inne i ett väldigt tight spelschema, denna match hemma mot Portimonense blir den sjätte på 16 dagar. Dessutom väntar toppmöte mot just Porto på söndag som är veckans höjdpunkt, vilket kan innebär rotation. 

Inte blir det bättre av att lagkapten Fransergio är avstängd. Det skulle inte förvåna om vi får se en reaktion på det nu. Portimonense krigar för sin existens i högstaligan och kommer göra allt för att göra match av det här. 

Besökarna från Algarvekusten har visat smygform på slutet. Jag helgarderar storfavoriten.

Skrällen

Portimonense (match 5)

Portimonense har inget att förlora borta mot Braga och möter ligatrean i helt rätt läge. Braga är inne i ett väldigt tight spelschema, har toppmöte mot Porto redan på söndag och lagkapten Fransergio avstängd. Skrällen en bit under 10% lockar.

Spiken

Fortaleza (match 8)

Fortaleza har visat styrka på hemmaplan och har ett klart bättre truppläge än nästjumbon Coritiba. När ettan i skrivande stund bjuder på streckvärde (52%) så är spiken given.

Favorit i fara

Bröndby (match 3)

Efter det långa vinteruppehållet är det svårt att sätta fingret på formen för de danska lagen. Här blir Bröndby en aning övervärderade när det svenska folket kikar tabellen.

Unga Nordsjälland är starka hemma på konstgräset i Farum där de sällan går på pumpen. Gardera favorittvåan tidigt.