Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Stort stjärnfall i Paris – ta med skrälltvåan

Foto: STEPHANE MAHE / BILDBYRÅN

Ett PSG utan sina superstjärnor svävar i fara. 

Dessutom backas Qviding i Uddevalla då det stormar runt hemmalaget Ljungskile för tillfället. 

Skrällarna är därmed klappade och klara. 

Spikarna hittas bland annat i West Midlands-derbyt.

I Europa är landslagsuppehållet över för den här gången vilket betyder att de största ligorna kickar igång igen. Hela sju länder ska besökas och kalaset både inleds och avslutas på de brittiska öarna. 

I Sydamerika spelas det däremot landskamper fortfarande vilket innebär att PSG tvingas klara sig utan sina största stjärnor. Det är därmed bäddat för en skräll i Paris. 

Med 250 000 kronor i extrapengar så ökar chansen på bra betalt ytterligare. 

Här är mina tidiga tankar: 


■■ Match 1. West Brom huserar inte helt oväntat i toppen av The Championship. Säsongen är förvisso ung ännu, men Valérien Ismaëls gäng har bevisat att de har alla verktyg de behöver för att göra sejouren i andradivisionen kort. Tillsammans med Fulham har de bäst underliggande statistik och förtjänar sin höga tabellplacering. Förlusten mot Stoke senast (0–1) var en plump i protokollet, men denna fredag kan The Baggies studsa tillbaka mot ett på papperet underlägset Birmingham. 

De tillresta ”Blånäsorna” har stått för usla prestationer under hösten. Trots att Watford-värvningen Troy Deeney förstärkt truppen har Lee Bowyers manskap endast mäktat med en pinne i de fyra senaste fajterna. Noll mål framåt i dessa visar att det finns en del att jobba på. Lägg därtill att gästerna inte vunnit på The Hawthorns på 14 år. 

Har lirare som Robinson, Mowatt och Hugill en bra dag på jobbet vinner värdarna denna duell. Ettan står stadig allena i West Midlands-derbyt.


■■ Match 2. Med tanke på PSG:s agerande under transferfönstret, där de Qatar-sponsrade bland annat signade Messi, Donnarumma och Hakimi, trodde de flesta att Paris-klubben skulle dominera i Europa och Ligue 1. Men 1–1 mot Club Brugge i Champions League och en 0–2-förlust mot Rennes i ligan senast vittnar om att de mörkblå är långt ifrån omänskliga. I fredagens möte med Angers saknas stjärnor som Neymar, Di María och Messi (landslagsuppdrag) vilket innebär att tränaren Mauricio Pochettino står inför en svår uppgift. 

Gästerna från Maine-et-Loire är långt ifrån någon slagpåse i den franska högstaligan. Gerard Baticles gäster har endast förlorat en match hittills och huserar rättvist på en fjärdeplats i tabellen. Franske U21-stjärnan Mohamed-Ali Cho bröt den fyra matcher långa måltorkan mot Metz senast (3–2) och kommer säkerligen vara intresserad av att visa upp sig mot namnkunnigt motstånd i huvudstaden. Kommer Cho och övriga zebror upp i den nivå de visat hittills går PSG långt ifrån säkra. 

Tvåan till under 5% är en kupongrensare av rang och åker med ögonaböj!


■■ Match 7. Ljungskile, som tillhörde superettan så sent som i fjol, är en klubb som dragits med ekonomiska bekymmer en längre tid. Penningproblemet har bidragit till stora splittringar i klubben. Tränaren Erik Lund avgick nyligen med omedelbar verkan och doldisen Daniel Darko Janakovic har klivit in i hans ställe. Ett skifte som sägs bero på påtryckningar från de övre leden. Att vi får se en LSK-comeback i superettan nästa säsong är föga troligt. Uddevalla-klubben har förvisso en teoretisk chans att utmana om uppflyttning, men med tanke på de interna stridigheterna som pågår ligger en flopp klart närmare till hands. 

Denna fredag är det Qviding som gästar Skarsjövallen. Kaptenen Oskar Ehner och hans lärjungar har gått tungt i Ettan Södra under hösten, men segrar mot topplagen Oskarshamn och Trollhättan visar ändå att de en bra dag kan lägga vilket lag som helst i denna serie på rygg. FIF:arna kan således inte räknas bort i denna fight när de undervärderas av tipparna. 

Jag fimpar den hårt ansatta ettan, som med sina 60% streckas 10% för högt, och nöjer mig med X2 till fint spelvärde.


SPIKEN

West Brom (match 1)

Det finns ingen anledning att dra för stora växlar av WBA:s förlust mot Stoke innan landslagsuppehållet. Valérien Ismaëls mannar håller yppersta Championship-klass och ska vara ett nummer större i detta West Midlands-derby .

SKRÄLLEN

Angers (match 2)

PSG har inte levt upp till hypen så här långt och saknar superstjärnor som Neymar, Messi och Di María denna fredag. Guldläge för Angers att befästa topplaceringen i Ligue 1. Skrälltvåan jobbas in!

DRAGET

Basaksehir (match 4)

Jimmy Durmaz och company i Basaksehir ska ses med goda segerchanser mot ett sargat Besiktas i detta Istanbul-derby. Gästerna saknar en handfull pjäser, däribland bosniske stjärnan Pjanic. 1x duger gott.

108 rader

1. West Brom - Birmingham 1

2. PSG - Angers 1x2

3. Hoffenheim - Köln 1x2

4. Basaksehir - Besiktas 1x

5. Viborg - Silkeborg 1

6. Eibar - Almería 1x2

7. Ljungskile - Qviding x2

8. Burton - Morecambe 1