Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Stekhet Suárez kan fixa en skrällseger

Foto: JON NAZCA / BILDBYRÅN

Jag håller värdarna i handen på Sardinien. Ett hemmastarkt Cagliari ska vara numret större än Serie A-jumbon Salernitana. När det kommer till skrällarna är det främst i Baskien och Hauts-de-France som dessa hittas. 

• • •

ANNONS: Lämna in expertens 108-raderssystem 

Fredagens Topptips tar oss ut på en resa genom Europa då hela åtta länder ska besökas i jakten på full pott. Jordan Larssons gamla NEC Nijmegen tornar upp som en intressant värdespik, men det är på Sardinien som den bästa singeln hittas. 

Även fighter från The Championship, Ligue 1, La Liga och Bundesliga står på menyn innan en play off-duell från irländska Premier Division avrundar kalaset.

Här är mina tidiga tankar: 

■■ Match 1. Det har funnits grus i West Broms maskineri den senaste tiden. Valérien Ismaëls mannar har inte vunnit på tre matcher och därmed halkat efter Fulham och Bournemouth som sitter på de två direkt-biljetterna till Premier League. The Baggies besitter ett högt fotbollskunnande, och med spelare som irländske landslags-strikern Callum Robinson och skotten Matt Phillips till förfogande borde de blåvita leverera betydligt fler mål än de gjort i de senaste matcherna. Två baljor på de fem senaste matcherna är inte värdigt ett lag som har ambitionen att ta sig tillbaka till Premier League. Att lagkaptenen Jake Livermore sitter på botbänken försämrar naturligtvis värdarnas möjligheter att bryta den negativa trenden. 

Gästande Nottingham dras även de med avbräck då rutinerade mittfältaren Jack Colback fortfarande avtjänar en avstängning. Forest är obesegrat i de fem senaste matcherna, men segrarna har lyst med sin frånvaro då fyra av dessa slutat oavgjort. Utan viktige Colback blir besökarna tunna på mitten och det känns inte som de tar tre pinnar i West Midlands. 

Men då ettan streckas högt är krysset, som har fin rensarpotential, ett lämpligt komplement.


■■ Match 2. Athletic Bilbao ser ut att bli kupongens största favorit när baskerna tar emot Granada på San Mamés. Lejonen är som vanligt stabila i La Liga och släpper sin vana trogen in få mål. Men gör man inga mål framåt så är det svårt att vinna fotbollsmatcher. Iker Muniain och hans lärjungar har bara nätat vid två tillfällen på de fyra senaste matcherna vilket renderat i totalt tre pinnar. 

För de tillresta andalusiernas del blev Real Madrid inte helt oväntat alldeles för svårt i den senaste omgången (1–4). Som lök på laxen drog innermittfältaren Monchu på sig ett rött kort och saknas således här. Men glädjande för El Graná är att Luis Suárez, som är namne med den uruguayanske landslagsstjärnan, är stekhet för tillfället. Colombianen har stänkt in två mål på de två senaste fighterna och kommer att utgöra ett hot mot värdarna i matmeckat denna fredag. 

Till runt 75% kan ettan definitivt inte lämnas allena. Jag täcker hela brädet i hopp om en bortaknall som skulle garantera fin utdelning!


■■ Match 4. Det ser minst sagt tufft ut för Salernitana som tog klivet upp till Serie A denna säsong. Nykomlingen har förvisso knutit till sig rutinerade fransmannen Franck Ribéry (skadad och osäker till spel här), men det har hjälpt föga då Granata är jumbo i den italienska högstaligan. På samma poäng (7) som kvällens motståndare förvisso, men med sämre målskillnad. Trots att det bara skiljer en placering mellan sällskapen är det värdarna Cagliari som är tydlig favorit på Sardinien. Vi ska inte glömma att brassen Joao Pedro och hans kamrater har tagit poäng mot både Lazio och Sassuolo. De rödblå är erkänt starka i Sardegna Arena och ska, om de kommer upp i normal nivå, kunna montera ner ett sämre bortalag. 

Ettan håller sig förhoppningsvis runt 55-60% och då håller jag den som kupongens bästa spik.


SPIKEN

Cagliari (match 4)

Joao Pedro och company i Cagliari delar poäng med jumbon Salernitana, men på Sardinien är det öborna som bestämmer. De tillresta nykomlingarna kammar troligen noll på Sardegna Arena och tar ytterligare ett kliv mot en återkomst i Serie B.

SKRÄLLEN

Granada (match 2)

Granada saknar avstängde Monchu som drog på sig ett rött kort i 1-4-förlusten mot Real Madrid. Men med en formstark Luis Suárez i de främre leden ska andalusierna trots allt kunna störa hemmafavoriten Athletic Bilbao. Jobba bortaskräll i Baskien till väldigt låg procent.

DRAGET

NEC Nijmegen (match 6)

Holländska NEC Nijmegen går som tåget i Eredivisie där de slåss om Europa-platserna. Tre raka segrar i ligan vittnar om stark form. Cambuur håller även de till i de övre regionerna av tabellen, men det är värdarna som sitter i förarsätet på Goffertstadion. Fin värdespik till runt 40%.

ANNONS:
Expertens systemförslag: