Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Sporting skrälldrag i prestigefyllt derby

Foto: PEDRO NUNES / BILDBYRÅN

Jag väljer sida i London där Fulham ska ses med goda segerchanser i toppmatchen mot ett sargat Bournemouth. 

När det kommer till skrällarna gillar jag Sporting och plockar med den lågt streckade tvåan i slaget om Lissabon. Dessutom kan Emil Forsberg och hans tjurar få problem mot Union Berlin.

• • •

ANNONS: Lämna in expertens 108-raderssystem 

Det är en riktigt intressant kupong som rullas ut denna fredag. Kalaset inleds med ett toppmöte i The Championship och följs åt av bland annat La Liga, Bundesliga och portugisiska Primeira Liga. En av kupongens stora godbitar hämtas från den sistnämnda ligan då det är dags för Derby de Lisboa att avgöras.

Här är mina tidiga tankar: 

■■ Match 1. Ettan möter tvåan i The Championship där seger för något av lagen skulle innebära ett enormt kliv mot Premier League trots att säsongen ännu är ung. Fulham agerar rättvist favorit hemma i London då Aleksandar Mitrovic och hans kamrater, bortsett från två raka kryss, kört över allt i deras väg denna höst. 

Bournemouth däremot har inte övertygat i de senaste matcherna. Faktum är att ”Körsbären” bara vunnit en av de fem senaste matcherna, och får därmed passa sig för hungriga utmanare som QPR och West Brom som jagar underifrån i tabellen. Med både Brooks och Stanislas på skadelistan är Scott Parkers trupp ordentligt försvagad. Då har jag inte ens nämnt den tunga avstängningen på centralfiguren Jefferson Lerma som tog ett rött kort senast mot Coventry där en 2–0-ledning tappades. Trots att det bara skiljer en pinne mellan de två kombattanterna så skiljer det en del i klass och form just nu. Jag förväntar mig att värdarna styr och ställer denna fredag. 

Till runt 55% är Fulham en gedigen spik!


■■ Match 3. Union Berlin tuggar på bra i Bundesliga där huvudstadslaget passerat storebror Hertha i status. Faktum är att ”Eiserne” utmanar om en Europaplats. Förlusten mot Eintracht häromsistens var så klart ett litet bakslag, men när ett skadedrabbat och bortasvagt RB Leipzig gästar Stadion An der Alten Försterei finns det möjligheter för hemmalaget att hoppa tillbaka på vinnarspåret. 

De gästande ”Tjurarna” tvingas troligen resa till Berlin utan en handfull spelare, där Poulsen och Olmo är de tyngsta avbräcken. Emil Forsberg och company har ännu inte vunnit på resande fot i Bundesliga och har inte fått någon kontinuitet under tränare Jesse Marsch. De rödvita besitter med det sagt ett högt fotbollskunnande och bör inte räknas ut. Har ”Foppa” vaknat på rätt sida har han kapacitet att frälsa Leipzig. 

Ettan till 25% prioriteras, men ska garderingspennan fram är det tvåan hellre än krysset som sällskapar då det luktar målrikt. En väl avvägd gubbgardering är aldrig fel!


■■ Match 4. Derby de Lisboa sätter guldkant på kupongen. Jag förväntar mig en underhållande tillställning när två av Portugals främsta klubbar, båda med bas i den portugisiska huvudstaden, brakar samman på EM-arenan från 2004, Estádio da Luz. Sporting CP har inte varit särskilt lyckosamt på denna gräsmatta genom åren, men de regerande Primeira Liga-mästarna bör ses med bättre möjligheter än på länge att vinna på fientlig mark. ”Lejonen” ståtar med glödheta spelare som Pedro Goncalves, Paulinho och Sarabia. En trojka som denna höst betytt att Sporting är fortsatt obesegrat i ligan efter tolv omgångar och tagit sig vidare till slutspel i Champions League. 

På andra sidan står stjärnor som Otamendi, Everton och Yaremchuk och det ska ändå sägas att ”Örnarna” är svårslagna i hemmaborgen och även de visat framfötterna ute i Europa. 

Men 20% på tvåan är i lägsta laget och jag håller de grönvita besökarna som potentiella skrällmakare i slaget om Lissabon!


SPIKEN

Fulham (match 1)

Toppmöte i The Championship där Fulham ska ses med goda segerchanser. Bournemouth har uppträtt ojämnt mot slutet och lider av skador samt en tung avstängning på viktiga Lerma. Bra spiketta.

SKRÄLLEN

Sporting (match 4)

På Estádio Da Luz är Benfica svårslagna, men rivalen Sporting CP har det senaste året blommat ut till ett lag som håller hög europeisk klass. De regerande ligamästarna kan inte räknas bort i Lissabon-derbyt!

DRAGET

Union Berlin (match 3)

Union Berlin åkte på stryk mot Eintracht Frankfurt, men kan studsa tillbaka mot ett skadedrabbat RB Leipzig. Vår svenske landslagsstjärna Emil Forsberg riskerar att bli isolerad utan kompanjoner som Olmo och Poulsen vid sin sida. Underdog-ettan slänger jag in först!

ANNONS:
Expertens systemförslag: