Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Skrälltvåan går inte att utesluta – tippas

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Simon ”Dybban” Lindell tror att Peru kan skrälla.
Foto: STRINGER / BILDBYRÅN
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Det sydamerikanska kvalet kombineras med lägre divisioner från Europa och Brasilien på fredagens Topptips. Jag gillar spiken på Colombia, men går emot hemmafavoriten Chile.   

ANNONS: Spela expertens 108-raderssystem

Det är blandad kompott på fredagens Topptips där det sydamerikanska VM-kvalet står för de största höjdpunkterna. I övrigt är det matcher från lägre divisioner som gäller och där ska det gå att fynda. 

■■ Kupongen rivstartar med ett klassikermöte mellan Colombia och Uruguay i match 1. Colombia har en fantastisk trupp att tillgå med offensiva spjutspetsar som Zapata och Muriel. James Rodríguez är dessutom utmärkt som kreatör och har visat storform i Everton. Uruguay är i sin tur ett lag på tillbakagång. De stora stjärnorna Suarez och Cavani börjar bli till åren och totalt sett är inte gästerna alls på samma nivå som för några år sedan. Det sågs inte minst senast mot Ecuador där Uruguay skämde ut sig och låg under med 0-4 med kvarten kvar innan Suarez tröstmålade med hjälp av två straffar.

Jag tror stenhårt på Colombia här som dessutom har chansen att bli för lågt streckade. Ettan är en värdemässigt bra spik under 55%. 

■■ Chile är däremot inte en favorit jag vill hålla i handen i match 2. Värdarna har tagit steg bakåt de senaste åren och missade också VM 2018. Likt Uruguay så har laget inte åldrats med värdighet och stommen har sett sina bästa dagar. Här saknas dessutom trion Vargas, Medel och Aránguiz. Vidal måste ta mycket ansvar ihop med en Sanchez som sitter fast på bänken i Inter. Peru har inte de stora stjärnorna men ett starkt kollektiv som gnuggats ihop under många år nu. Laget stod upp väldigt bra mot Brasilien sist och var nära poäng efter att ha varit i ledning två gånger om.

Det luktar tight och målsnålt i det här tidiga ångestmötet.

Jag chansar bort favoritettan helt och spelar X2. 

■■ I match 4 tar vi oss ner till League Two i England. Här kan möjligtvis Johan Elmanders gamla Bolton få några extra sympatistreck av det svenska folket för att de känner igen namnet. Bolton är dock en klubb i ekonomisk kris som åkt rakt igenom seriesystemet de senaste säsongerna. Inte ens i League Two håller de någon högre nivå. En seger på sex försök på hemmaarenan säger det mesta. Bättre tryck i Salford City som gjorde det med bravur som nykomlingar i fjol och fortsätter satsa uppåt med stöd från ägare som David Beckham och Paul Scholes, den sistnämnda var nyligen tillfällig tränare för klubben. Salford kommer från en stark vinst borta mot League One-laget Rochdale i EFL Trophy och ska vara tydliga favoriter.

Håller sig ettan under 50% så är det en vettig spik. 

I övrigt kunde man i brasiliansk press i går läsa att Avai i match 7 drabbats av fem covid-fall i truppen på två dagar. Höll ögonen öppna, fler fall kan påträffas och oddsen kan ändras snabbt.

SPIKEN

Brasilien (match 3)

Brasilien har inlett VM-kvalet starkt med två vinster nio gjorda mål framåt. Tar här emot ett av kvalets sämre motstånd i Venezuela som har alldeles för lite spets för att kunna störa världsstjärnorna. Slösa inga garderingar.  

SKRÄLLEN

Peru (match 2)

Perus starka kollektiv ska inte underskattas. Senast skakade laget Brasilien där de var i ledning två gånger om, men föll i slutminuterna. Chile saknar ett par viktiga pjäser och börjar bli ålderstiget. En tät och jämn match att vänta i detta tidiga ångestmöte. Skrälltvåan går inte att utesluta. 

FAVORIT I FARA

CRB AL (match 8)

CRB AL sålde precis sin bästa målskytt och har tunga avstängningar i truppen. Dessutom svag bortaform med fyra raka torsk. Här kan det bli problem trots att jumbon Oeste gästas. Den överstreckade ettan är skakig.  

ANNONS:
Expertens systemförslag: