Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Skrällen Preston måste med på topptipslappen

Foto: DENNIS GOODWIN/PROSPORTS/SHUTTERSTOCK / DENNIS GOODWIN/PROSPORTS/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Vi kan lämna cupspelet bakom oss och blicka framåt mot en rolig kupong med fyra Premier League-matcher (för en gångs skull...). Det är också i Premier League jag hittar flera av mina drag. Chelsea spikas medan Leicester, Leeds och West Ham är favoriter i fara som synas.

• • •

ANNONS: Lämna in expertens 288-raderssystem 

SPIKEN

Chelsea

Fulham har förbättrat sin defensiv och var det bättre laget i andra halvek mot Spurs, men det hade mer att göra med Spurs än Fulham. Nu har man fått kort vila och möter ett Chelsea som pulveriserat lagen från undre halvan.

SKRÄLLEN

Preston

Ett skadedrabbat Bristol radar inte upp segrarna i samma takt längre. Preston har skrällt förut och nu är oddsen näst intill jämna. Ettan är kraftigt överstreckad.

MATCH FÖR MATCH

1. Leicester – Southampton 1

Det är inget snack om att Leicester är ett bättre lag och ska vara favorit. Däremot bör man fråga sig hur Leicester kommer trivas med att bli bollförande. The Foxes har varit bättre i bortaspelet tack vare deras sylvassa kontringsspel. Nu kommer Southampton vara laget som ligger rätt i positionerna och pressar med Adams och Walcott längst fram. Ta med flera tecken.

2. Fulham – Chelsea 2

Om procenten håller sig på nuvarande 61% är det här en superspik. Chelsea har inte rosat marknaden senaste omgångarna, men när man mött lag från den nedra halvan har det oftast slutat i enkla segrar den här säsongen. Det är en enorm kvalitetsskillnad sett till trupperna. Fulham har fortfarande problem med målskyttet även om försvaret ser bra ut.

3. Leeds – Brighton 1

Oförutsägbara Leeds har en resultatrad senaste matcherna som säger allt. 5-0 ena dagen och 0-3 nästa. Det är verkligen ovisst när Leeds spelar fotboll, men det är också det som gör laget charmigt. Nu saknas Phillips som är deras viktigaste spelare på mittfältet. Namnet Leeds tenderar att dra spel och jag skulle inte bli förvånad om ettan är överstreckad på lördag.

4. West Ham – Burnley 1

West Ham spelar verkligen ingen charmig fotboll, men man befinner sig på den övre halvan av tabellen. Det skulle jag säga är väldigt bra betalt sett till hur det sett ut på planen. Burnley kommer åka till London och försöka göra det svårt för West Ham genom att packa egen planhalva och spela fysiskt. Det blir ingen lätt match och jag kommer definitivt ta fram penseln.

5. Blackburn – Stoke 1

Blackburn passade på att vila några av sina bästa spelare i förra veckans cupmatch. Det blev följaktligen en förlust mot Doncaster. Det saknas helt enkelt bredd i dagens Blackburn. Nu förväntas storstjärnan Armstrong vara tillbaka från start. Stoke är bättre än resultatraden visar och vill man ha hög utdelningen på kupongen måste tvåan med på kupongen.

6. Cardiff – Norwich 2

Efter att Cardiff visade fin form i början av december har man nu förlorat fyra raka matcher. Moore, Morrison, Osei-Tutu, Tomlin och Vassell saknas hos hemmalaget. Gästerna har Idah, Krul och Byram borta. Då har ändå Norwich skadeläge förbättrats avsevärt från hur det såg ut tidigare under säsongen. Gästerna är ett bättre lag och en tänkbar spik.

7. Barnsley – Swansea 1

Det är två lag som visat fin form den här säsongen. Klubbarna möttes så sent som 19:e december. Då vann Swansea komfortabelt med 2-0. Gästerna är obesegrade i fem raka matcher men Barnsley har verkligen visat att man kan stå upp mot samtliga lag i den här ligan. I kraft av hemmaplan får Barnsley utgångstipset, men flera tecken ska med på kupongen.

8. Bristol City – Preston 2

Jag har varit inne på det tidigare under säsongen och nämner det igen, Preston är ett lag med väldig hög högsta nivå och extremt låg lägsta nivå. När tvåan står i 27% på näst intill helt jämna odds måste den med på raden. Bristol City saknar Weimann, Dasilva, Baker, Paterson, Walsh, Williams och Sessegnon. Allt som gick in i början av säsongen går nu stolpe ut för Bristol.

ANNONS:
Expertens systemförslag: