Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Skrällchans både i London och Madrid

Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Årets sista Topptips ska läggas till handlingarna och vi gör det med flera storlag i farten. Liverpool får hela mitt förtroende borta mot formsvaga Newcastle, medan Tottenham och Atlético Madrid inte är lika givna spikar.     

• • •

ANNONS: Lämna in expertens 108-raderssystem 

Liverpool, Tottenham, Real Madrid och Atlético Madrid är alla stora favoriter på årets sista Topptips. I går lät jag garderingarna falla på Eibar borta mot Barcelona, där Eibar till slut streckades till 3%, tog ledningen och fick med sig 1–1 på Camp Nou. Häftigt! 

Jag har inte riktigt samma skrällkänsla mot storlagen i dag, men visst kan det hända grejer. 

■■ Liverpool är min första spik i match 2. Trots nära 80% bollinnehav så slarvade Pool bort en poäng hemma mot usla West Bromwich. Klopp tänker inte låta spelarna göra om samma misstag när de möter ännu ett underlägset motstånd. Newcastle är formsvagt och har fortsatt offensiva alternativ som Saint-Maximin och Ryan Fraser på skadelistan. Totalt under säsongen har Skatorna tagit fler poäng än vad de varit förtjänta av. 

Ett uppretat Liverpool har fem raka segrar mot Newcastle och här kommer den sjätte. Tvåan streckas just nu under 70% vilket får ses som en fin spik. 


■■ Vidare till match 6 i La Liga. Celta Vigo har fått upp farten ordentligt. Det kan till stor del tillskrivas tränarbytet. På mindre än en månad har argentinaren Eduardo Coudet ändrat Celtas position i tabellen från en bottenplacering till att snudda på Europaplatser. 13 poäng på de fem senaste omgångarna och en trevlig offensiv fotboll får fansen att jubla. Iago Aspas har hittat målformen med fem baljor på de senaste åtta ligamatcherna. Här tror jag det kan bli mer. 

Huesca gör det bra efter sina förutsättningar. Nykomlingen är organiserad och svårslagen. Nu har gästerna dock mittlåset Insua avstängd och högerbacken Maffeo skadad. 

Celtas nyfunna offensivlusta borde hitta nycklarna till att lirka upp den här lite sargade bussen. Håller sig ettan under 55% är det dessutom till en bra procent. 


■■ Madrid-lagen Atlético och Real toppar La Liga på samma poäng, men Atlético har två matcher mindre spelade. Här väntar ett derby för Simeones mannar i match 5. Med tanke på de fina insatserna hemma på Wanda Metropolitano, 6-1-0 och 18–2 i målskillnad, så är det inte så konstigt att det svenska folket streckar upp Atlético Madrid högt. Men det behöver inte bli riktigt så enkelt som procenten visar. 

Getafe har växt in i säsongen och har under José Bordálas en spelidé som liknar Simeones. Det är ett hårt jobbande lag som inte ger bort något i onödan. Derby är derby och det här borde bli en fysisk och målsnål match som kan avgöras på tillfälligheter. 

Om man ska gardera någon storfavorit så är detta mitt första val. 


SKRÄLLEN

Getafe (match 5)

Getafe har lyft sig på slutet och är ett väldigt svårspelat lag. Trivs på bortaplan och i ett Madrid-derby tänder de givetvis till lite extra. Atlético Madrid har inte alltid nycklarna att bända upp lag med liknande spelidé som de själva. 


SPIKEN

Liverpool (match 2)

Liverpool kommer inte tappa poäng två matcher på raken mot motstånd av WBA:s och Newcastles kvalitet. Det finns det inte råd med om serieledningen ska hållas. Newcastle har fortsatt spelare borta och är formsvaga. Bra uppgift för ett uppretat Pool. 


FAVORIT I FARA

Tottenham (match 1)

Tottenham kommer nu från fyra raka utan vinst i ligan. Mourinho har haft svårt att få laget att prestera ett eget spel, speciellt i ledning. Litar för mycket på att Son och Kane ska leverera. Fulham har i sin tur höjt sig rejält där dansken Andersen stadgat upp försvaret. Ingen given favoritvinst i Londonderbyt. 

ANNONS:
Expertens systemförslag: