Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Saik studsar tillbaka – ettan ger bra betalt

Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN

Revanschsuget hemmalag står inför en passande uppgift.

■■ Hockey-tisdag med SHL i fokus! Skellefteå ska revanschera sig från nederlaget mot Oskarshamn förra omgången då man släppte in hela åtta mål. Skellefteå har innan dess varit seriens bästa lag defensivt, förvånande nog. 

Hemma mot Linköping har man en tacksam uppgift framför sig. Gästerna kommer från en svag insats hemma mot Timrå. 

Det är också där dagens bästa spel landar, på Skellefteå-segern till 1,72.

• • •

■■ På Bomben räknar jag med målrika tillställningar i Leksand och Frölunda medan Växjö mot Luleå kan bli en mer tillknäppt historia. 

Det är till och med så att man bör överväga nollorna i det mötet om man vill chansa för högre utdelning.


Matchlistan

Brynäs – Örebro 2

Örebro kommer från två riktigt bra insatser mot Djurgården och Frölunda. Enroth visade klass när han höll nollan för fjärde gången den här säsongen. Örebro har ett bättre lag, lutar åt tvåan.


Djurgården – Malmö 2

Kvalstrecket blir mer och mer av en verklighet för Djurgården. Sörensen är tillbaka efter avstängning för DIF. Hans offensiva kvalitéer saknades mot Örebro. Malmö är med all rätt favorit.


Frölunda – Oskarshamn 1

Det blir en spännande duell mellan Lasch som toppar poängligan och Veronneau som toppar målligan. Oskarshamn skrällde senast mot SAIK. Friberg saknas fortfarande för Frölunda.


Leksand – Färjestad 2

Lindqvist är fortsatt borta för Färjestad men laget har börjat vinna. Sett till spelartruppen är det ett lag som ska vara med och slåss om guldet. Värdet ligger hos FBK. Oddset 2,77 är för högt.


Skellefteå – Linköping 1

Efter åtta insläppta mål mot Oskarshamn är det kanske fel att hylla målvaktsspelet, men faktum är att Skellefteås målvakter ligger trea och fyra i målvaktsligan. Trolig hemmaseger.


Timrå – Rögle 2

Timrå har börjat vinna på slutet. Förra omgången tog man en otroligt viktig seger i bottenstriden mot Linköping. Både Lööke och Rattie hittade in i målprotokollet. Svårare uppgift nu...


Växjö – Luleå X

Växjö är inne i en djup formsvacka för stunden. Med kvalitén som finns i laget är det en tidsfråga innan det vänder men just nu är det svårt att lita på laget. Luleås formkurva pekat uppåt, svårt...


Leeds – Crystal Palace 2

Leeds ska vara glada att man fick med sig en poäng mot Brighton. Bielsa har inte lyckats få ut maximalt av truppen den här säsongen. Landslagsanfallaren Bamford är tillbaka för Leeds. Vidöppet!


Dagens bästa spel

Skellefteå – Linköping 1

Odds: 1,72

ANNONS: Lämna in expertens spel här 


Trippeln

1. Skellefteå – Linköping 1

Odds: 1,72

2. Frölunda – Oskarshamn 1

Odds: 1,73

3. Djurgården – Malmö 2

Odds: 2,17

Trippelodds: 6,45

ANNONS: Lämna in expertens spelförslag 


Bomben 1

A. Leksand – Färjestad

2, 3 – 2, 4

B. Frölunda – Oskarshamn

3, 5, 6 – 0, 2

C. Växjö – Luleå

1, 3, 4 – 0, 2, 4

216 rader, spelstopp 18.59

ANNONS: Lämna in expertens systemförslag här