Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Skadedrabbat Real en favorit att gardera

Foto: JAVIER BARBANCHO / BILDBYRÅN

Malmö FF är dagens bank när Gais står för motståndet i Svenska cupen. I övrigt finns det dock gott om skrällmöjligheter där Lyngby, jumbo i den danska ligan, inte ska glömmas bort till för låg procent.     

• • •

ANNONS: Lämna in expertens 108-raderssystem 

Måndagen bjuder på ett Topptips med fina skrällmöjligheter, där flera favoriter ser ut att bli överstreckade. 

När det kommer till de två storfavoriterna Malmö (match 5) och Benfica (match 6) så gäller det att våga gardera i alla fall en för chansen på de stora slantarna. Mitt val blir enkelt där, då MFF känns som en betydligt bättre spik än Europa League-trötta Benfica, som inte har någon vidare stämning i klubben efter en dålig säsong på hemmaplan. 

■■ Att Malmö FF åkte på en riktig näsbränna hemma mot Västerås i den första gruppspelsmatchen gör att skåningarna nu måste gå för vinst för att ha chans på avancemang i den Svenska cupen. Här lär Jon Dahl Tomasson således inte spara på krutet. Dansken kommer ställa upp med en elva av högsta allsvenska kvalitet. 

Gais gjorde en medioker säsong i superettan i fjol, men slog överraskande Halmstad i sin första match. Visst har Makrillarna fyllt på spelartruppen under vintern, men Djurgårdens Johan Andersson, på lån i Sundsvall i fjol, är inget som skrämmer Toivonen och Christiansen direkt. Matchen spelas dessutom på Häckens Bravida Arena, så någon direkt fördel av hemmaplan har inte gräslaget Gais. 

Bank-tvåan streckas högt, men det är befogat. Upp till 80% är det bara att spika av. 


■■ Jag tycker mig ha sniffat upp en helt okej skrällchans i den danska Superligan i match 4. Lyngby har haft en ytterst medioker säsong i stort, men har sett bättre ut efter nyår. Nyligen togs säsongens första vinst borta mot Odense och senast blev det en stark pinne mot FC Köpenhamn. Uddamålsförlusten borta mot serietrean Åhus var dessutom en av säsongens bästa insatser spelmässigt. 

Sönderjyske har höga toppar, men också låga dalar i sig. De senaste matcherna har det varit mer av dalarna då tre raka förluster inkasserats. Här saknas också den viktige mittbacken Stefan Gartenmann som är avstängd. 

När ettan då överstreckas och den inte alls omöjliga skrällen kan fås till låga 15% är det bara att hugga! 


■■ Match 2. Real Madrid har fått resultaten med sig på slutet, men spelmässigt är det inget som imponerar. Trots en man mer i större delen av matchen borta mot Atalanta i Champions League så skapade Marängerna knappt något framåt med sin sidledsfotboll. Zidane har stora problem med en lång skadelista som givetvis är en anledning till hur det ser ut på planen. Bland flera tongivande spelare på rehab märks givetvis kapten Ramos och anfallsgeneralen Benzema mest, även om Benzema börjar närma sig spel. Real Sociedad har ett bättre truppläge och en Alexander Isak i toppform. 

Här tror jag på en jämnare match än vad det svenska folket gör som streckar upp ettan till 60%. Helgardera! 


SKRÄLLEN

Lyngby (match 4)

Lyngby har gjort det mycket bättre den senaste månaden och kan absolut hota ojämna Sönderjyske som saknar mittbacken Gartenmann. 15% är ett kap för skrälltvåan. 

SPIKEN

Malmö FF (match 5)

Malmö är pressat att vinna mot Gais. Här råder klasskillnad och kommer MFF bara upp i hyfsad nivå ska det inte vara något snack. Att matchen spelas på Häckens konstgräsplan Bravida Arena är bara ett extra plus. 

FAVORIT I FARA

Real Madrid (match 2)

Real Madrid har spelmässigt inte glänst på slutet och skadelistan är fortsatt lång. Real Sociedad, med en formtoppad Alexander Isak, har absolut kapacitet att störa. 

ANNONS:
Expertens systemförslag: