Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Skadedrabbat PSG har en tuff uppgift i Monaco

Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Hela sex länder representeras på fredagens Topptips. 

Jag har bland annat hittat en övervärderad, skadeskjuten, favorit i fara i Osasuna och en bra spik i den skotska andradivisionen. 

• • •

ANNONS: Spela expertens 108-raderssystem

Fredagens Topptips sträcker sig över hela sex länder och sju ligor och blandar högt och lägre. Det finns bra värde på sina håll och om storfavoriten Espanyol tappar poäng kommer det smälla till med bra utdelning.  

• • •

■■ Kupongens största favorit är Espanyol i det katalanska derbyt mot Girona i match 4. Hemmalaget är befogad favorit, då de lyckats behålla centrala delar av fjolårets La Liga-trupp. Det mesta tyder på att sejouren i andradivisionen bara blir ettårig då Espanyol inlett säsongen starkt och toppar tabellen. Främst genom en otroligt solid defensiv med bara tre insläppta mål på tolv matcher. 

Möter här ett Girona som var en enda match, och ett rött kort på skyttekung Stuani, ifrån att ta steget upp till La Liga i fjol men som inte fått det att stämma fullt ut än. Mycket beroende på att just Stuani har varit skadad och knappt spelat något. Han är fortsatt ett frågetecken. Så visst talar det mesta för att Espanyol kniper tre poäng.

Solklar spiketta? Nej. Det man ska lära sig om spel att är att det inte främst handlar om vad man tror, utan om vilka odds/förutsättningar man får för det man tror. Här streckas ettan upp otroligt högt, över 80%. Det är alldeles för mycket i en så jämn liga som Segundan, i ett derby dessutom. Alla kuponger med lite självaktning, som går för större pengar, bör gardera med minst ett rensarkryss. 

■■ Vi flyttar upp ett snäpp i det spanska seriesystemet till match 3 och La Liga. Även här ser hemmalaget utan att övervärderas av det svenska folket. Osasuna har en hel del skador i truppen och kan inte ställa upp ordinarie elva. Dessutom är de inte ett lag som gör sig bäst när det kliver ut som favorit. Osasuna har bland annat fått stryk hemma mot bottenlaget Levante med 1–3 (Levantes enda seger) under säsongen. 

Anledningen till att nykomlingen Huesca inte får den respekt laget förtjänar är givetvis tabellen. Nykomlingen ligger sist utan seger efter nio matcher. Sex av de matcherna har dock slutat oavgjort och Huesca har hållit ihop det bra och knipit poäng mot topplag som Villarreal och Atlético Madrid. 

Det här blir betydligt jämnare än vad strecken säger. Helgardera och jobba in tvåan till REA-procent runt 20.    

■■ Hearts åkte lite oväntat ur skotska Premiership i fjol, men har fått behålla ett lag som inte ska ha några problem med att ta sig tillbaka direkt. Liam Boyce, som stod för Nordirlands mål mot Rumänien i veckan, och den gamle Everton-liraren Steven Naismith är spelare som definitivt håller i högstaligan. Säsongen har inletts med tre raka segrar. Därmed väntar toppmatch mot Dunfermline, men luras inte av tabellen. Dunfermline har varit ett mittenlag i The Championship ett par säsonger nu och förväntas dala. 

Truppmässigt är det klasskillnad och håller sig tvåan under 55% är det fint värde och en bra spik.

SPIKEN

Hearts (match 6)

Hearts åkte ur den skotska högstaligan i fjol, men har ett alldeles för bra lag för att inte gå raka vägen upp igen. Toppmöte här visserligen mot Dunfermline, men luras inte av tabellen. Spiktvåan är rätt väg att gå.  

SKRÄLLEN

Monaco (match 1)

PSG har en viktig Champions League-match för ögon på tisdag. Ser ut att sakna en lång rad spelare här som Bernat, Icardi, Kehrer, Verratti och framför allt Neymar. Bra läge för Monaco att kunna hota den franska giganten. 

FAVORIT I FARA

Osasuna (match 3)

Osasuna har en hel del skadebekymmer och är inget lag som dominerar matchbilder. Huesca underskattas på grund av jumboplaceringen, men har tagit poäng av flera topplag och faktiskt bara förlorat tre av nio matcher. Jämn match att vänta. 

ANNONS:
Expertens systemförslag: