Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Skadedrabbat Malmö har tuff uppgift i CL-premiären

Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN

Vi har en rolig kupong framför oss med matcher från Champions League och The Championship. Malmö förväntas få en tuff resa i kväll medan bortalagen i The Championship kan bjuda upp till kamp.

• • •

ANNONS: Lämna in expertens 64-raderssystem 

SPIKEN

Juventus

Skadeläget i Malmö är allt annat än optimalt. Det här hade varit en svår uppgift med ordinarie lag, nu saknar man hela sju spelare inför mötet mot Juventus.

SKRÄLLEN

Peterborough

Tidigt bottenmöte i serien där bägge lagen står på fyra poäng efter sex omgångar. Reading dras med en del skador i truppen och har inte övertygat defensivt. Ettan ser ut att bli alldeles för stor favorit.

• • •

ANNONS: Lämna in expertens 288-raderssystem 

• • •

MATCH FÖR MATCH

1. Barcelona – Bayern München 2

Barcelona har tappat både Messi och Griezmann under sommaren. På skadelistan har man Aguero, Braithwaite, Dembele, Fati och Sergio Roberto. Även Jordi Alba är osäker till spel. Bayern är inte lika bra som under fjolåret men man ska vara klar favorit i kväll.


2. Malmö FF – Juventus 2

Det är inte den bästa versionen av Juventus vi sett, men det är ett lag på uppgång sedan Allegri tog över. Det är enorma skillnader i löner och kvalité mot det Malmö som ska försöka utmana de italienska jättarna. För mig är tvåan en given spik.


3. Chelsea – Zenit 1

Regerande mästarna Chelsea går från klarhet till klarhet. Det är dock ett vägskäl på kupongen med den här matchen då Chelsea troligtvis behöver tappa poäng för att det ska bli någon nämnvärd utdelning. Kanté och Pulisic är båda tveksamma till spel.


4. Villarreal – Atalanta 2

Atalanta har inte fått någon drömstart på ligaspelet. Svaga prestationer mot Torino, Bologna och Fiorentina gör att det finns anledning till oro. Villarreal har haft problem med målskyttet och jagar fortfarande säsongens första trepoängare. Moreno, Parejo och Chukwueze saknas för Villarreal. Gästerna har Hateboer och Muriel borta från spel.


5. Lille – Wolfsburg 2

Det är inte samma Lille den här säsongen som vann ligan i fjol. Tränaren har försvunnit och spelet i ligan har inte varit i närheten av det vi fick se förra säsongen. Bamba, Renato Sanches och Weah befinner sig på skadelistan. Börja strecka från höger!


6. Dynamo Kiev – Benfica 2

Det är ett skadedrabbat Dynamo Kiev med hela sex spelare borta inför det här mötet. Det här är en nyckelmatch för båda lagen om man ska hänga på Barcelona och Bayern München i gruppen. Jag håller Benfica som det bättre laget.


7. Reading – Peterborough 1

Reading har haft en svag inledning på säsongen. Laget spelade stundtals en fantastisk fotboll under fjolåret. Det har inte synts den här säsongen. Hemmalaget har Araruna, Azeez, Joao, McIntyre och Meite på skadelistan.


8. West Bromwich – Derby 1

West Bromwich saknar Clarke och O’Shea. Gästerna har Bielik, Ebosele och Kazim Richards borta. I takt med att skadeläget förbättrats för Derby höjs också förväntningarna. WBA kommer från säsongens sämsta match hittills mot Millwall.

ANNONS:
Expertens systemförslag: