Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Senegal är nivån bättre i varje lagdel – spikas

Foto: HASSAN AMMAR / AP TT NYHETSBYRÅN

Topptipset 5 juli

Spelstopp: 18.59

Dagens säkra

1. Uganda - Senegal

Det lossnade äntligen för Mané i sista gruppspelsmatchen då han klev fram och gjorde två mål. Uganda har sett sämre ut för varje match som gått. Senegal är klassen bättre i varje lagdel.

2. Odds BK - Molde 2

Två straffar och en ramträff räckte inte till för seger hemma mot Brann för Molde. Spelmässigt fanns det inte mycket att klaga över. Odd har vunnit samtliga hemmamatcher i årets serie

 

3. Vålerengen - Bodö/Glimt 1

Högerbacken Juarez är avstängd för Vålerengen. Det är två lag som kommer från fina insatser förra omgången. Bodö har inte vunnit mot Vålerengen sedan 2015.  Fint spelvärde i oddset på ettan!

 

4. Kristiansund - Lilleström 1

Det märktes att Kristiansund var slitna i matchen mot RBK. Nu har laget fått en veckas vila och är tillbaka på hemmaplan. Oddsen på ettan känns dock i underkant sett till LSK:s förra match.

 

5. Strömsgodset - Stabaek 1

Tränarbytet gav resultat direkt. Godset gjorde sin bästa match på länge mot Sarpsborg. Hemmalaget får klara sig utan kreative mittfältaren Spelmann då han är avstängd. Svag etta som U-tips.

 

6. Tromsö - Sarpsborg 1

Tromsö saknar några spelare i elvan vilket påverkar oddsen men det är svårt att köpa Sarpsborg som favoriter här ändå. Tromsö har slagit RBK och Molde i sina två senaste hemmamatcher.

 

7. Viking - Haugesund 1

Viking har varit en trevlig överraskning i norska ligan under sommarmånaderna. Enda bottennappet kom mot serieledarna Molde. Möter ett Haugesund som haft problem med att sätta defensiven.

 

8. Brann - Mjöndalen 1

Teniste klev av tidigt för Brann senast och är osäker till spel. Brann måste i princip vinna mot ett formsvagt Mjöndalen om man ska hänga på i toppstriden. Imponerade senast mot Molde borta.

 

Systemförslaget

1. Uganda–Senegal 2

2. Odds BK–Molde X 2

3. Vålerengen–Bodö/Glimt 1 X

4. Kristiansund–Lilleström 1 2

5. Strömsgodset–Stabaek 1 2

6. Tromsö–Sarpsborg 1 X 2

7. Viking–Haugesund 1 X

8. Brann–Mjöndalen 1 X

192 rader