Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Saints en superskräll mot pressat Tottenham

Foto: BILDBYRÅN

Topptipset 28 september

Spelstopp: 15.59

1. Aston Villa–Burnley 1

Chris Wood sänkte Norwich med dubbla mål innan kvarten var spelad senast och segern var mycket välförtjänt. Aston Villa är pressat trots veckans seger över Brighton i Ligacupen. Nykomlingen var på väg mot jätteskräll mot Arsenal, men trots 2–1 och en man mer på plan tappades ledningen till svidande förlust. Jonathan Kodjia och James Chester saknas i hemmalaget. Ta med alla tecken.

2. Bournemouth–West Ham 1

Hemmalaget saknar åtminstone Charlie Daniels, Daniel Gosling och David Brooks, men skadelistan omfattar högst sannolikt fler ”gubbar”. West Ham sänkte Manchester United i helgen och flera spelare är på väg tillbaka efter skador och trenden är positiv. Ta med alla tecken i en vidöppen match.

3. Chelsea–Brighton 1

Chelsea jagar första trepoängare på Stamford Bridge. Under flera säsonger var Chelsea en maktfaktor på hemmaplan. I år ser man inte lika starkt ut och avsaknaden av konstruktive poängkungen Eden Hazard är enorm. Ett par spelare utgick med skador mot Liverpool och kanske saknas. Helt klart är Emerson Palmieri inte spelar. Brighton är i bra form och poängskörden på sistone är i underkant.  1x.

4. Crystal Palace–Norwich 1

Norwich skrällde i omstarten när Manchester City sänktes. Senast var man tidigt slaget av Burnley. Skadelistan är alltjämt omfattande (Onel Hernandez, Louis Thompson, Max Aarons och Tom Trybull med flera). Crystal Palace tappade två poäng trots spel med en man mer efter sen kvittering av Wolverhampton i helgen. Ettan spikas.

5. Tottenham–Southampton 1

Southampton var inte alls med inledningsvis mot Bournemouth och såg segt ut. När Saints gick över till 4-3-3 stämde spelet bättre. Tottenham blev utslaget ur Ligacupen av Grimsby och på tisdag gästas man av den tyska storheten Bayern München. Troligen har många av spelarna tankarna på den matchen. Ettan garderas.

6. Wolverhampton-Watford 1

Wolves vinner jumbofinalen? I våras slutade Wolverhampton på sjundeplats i Premier League och gick vidare till Europa League. Efter sex omgångar är Wolves segerlöst och defensiven har inte varit lika samspelt den här säsongen. Målet på stopptid mot Crystal Palace gav en pinne och mycket energi. 

7. Everton–Manchester City 2

Everton har spelat med handbromsen i och nu väntar den regerande mästaren på hemmaplan. Everton har kapacitet att utmana City, framför allt på hemmaplan, men då måste samtliga spelare prestera på toppen av sin kapacitet. Manchester City saknas Aymeric Laporte, Leroy Sane och John Stones igen. Trots de defensiva avbräcken och att Everton kan bättre än visat är tvåan stark. 

8. Charlton–Leeds 2

Klassiska Leeds leder serien och mycket talar för att det blir avancemang till Premier League till våren. Leeds var bra redan i fjol och är minst lika bra i år. Sylvasse anfallaren Lyle Taylor har saknats i Charlton på sistone och han är borta igen = stort minus. Leeds visar sin klass och tvåan lämnas allena.

SYSTEMFÖRSLAGET

1. Aston Villa–Burnley 1x2

2. Bournemouth–West Ham 1x2

3. Chelsea–Brigthon 1x

4. Crystal Palace–Norwich 1

5. Tottenham–Southampton 1x2

6. Wolverhampton-Watford 1

7. Everton–Manchester City x2

8. Charlton–Leeds 2

108 rader