Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ronaldos frånvaro gör Portugal till en bra spik

Foto: BILDBYRÅN

Sverige slipper möta Cristiano Ronaldo i kväll och många har förstås snappat upp det och plockat med både krysset och tvåan på kupongen. Värdet finns nu i ettan och med de många klasspelarna Portugal har så tycker jag att ettan är en klart spelvärd spik till dryga 50%.

I Krakow får Polen klara sig utan småskadade megastjärnan Lewandowski. Det kan Bosnien utnyttja och ettan till närmare 60% spolas ned i vasken.

• • •

ANNONS: Spela expertens 64-raderssystem 

SPIKEN

Italien spelade bra mot Polen senast men fick inte in bollen trots en hel del målchanser. Nu ställs man mot ett Nederländerna som famlar efter formen sedan De Boer tog över efter framgångsrike Koeman som förbundskapten. 1–0 till Gli Azzurri?

SKRÄLLEN

Bosnien har klarat sig bra trots tufft motstånd i division A. Nu slipper man försvara sig mot superstjärnan Lewandowski och då ökar skrällchansen markant.

• • •

ANNONS: Spela expertens 144-raderssystem 

• • •

MATCH FÖR MATCH

1. Portugal–Sverige 1

Portugal saknar Cristiano Ronaldo men truppen vimlar av namnkunniga spelare. Sverige övertygade trots förlusten mot Kroatien. Får klara sig utan vb Augustinsson.

2. Kroatien–Frankrike 2

Kroatien var stundtals pressat av Sverige sista 45 senast och är inte lika bra som när man tog VM-silver. Viktige Brozovic är avstängd. Frankrike ser starkt ut och bör ha bra segerchans.

3. England–Danmark 1

England har skadeproblem på ytterbackar och Arsenals Saka får eventuellt debutera. Danmark besegrade ett svagt Island i helgen. Den här uppgiften ser klart tuffare ut. Ettan kan spikas på mindre system.

4. Italien–Nederländerna 1

Italien gjorde en bra match mot Polen men blev mållöst på en dålig gräsmatta. Får klara sig utan avstängde anfallaren Belotti. Nederländerna inte i fas under nye förbundskaptenen De Boer.

5. Island–Belgien 2

Island spelar i ”fel division” och har mycket svårt att göra sig gällande mot topplagen. Ställer eventuellt över rutinerade Sigurdsson. Belgien saknar superstjärnan De Bruyne. Vinner ändå.

6. Norge–Nordirland 1

Norge körde över Nordirland i bortamötet men kanske är slitet här efter tätt matchande. Har frågetecken för Johansen, Aleesami och Reginiussen. Nordirland har bättre matchtempo nu. 

7. Skottland–Tjeckien 2

Skottland besegrade Tjeckien borta men då hade Tjeckien c-betonad elva efter Corona-virusets framfart. Nu har bortalaget klart starkare elva och jag tror på bra chans till revansch.

8. Polen–Bosnien-Hercegovina X

Polen var det sämre laget mot Italien. Får tillbaka mittbacken Bednarek efter avstängning men saknar småskadade Lewandowski. Bosnien har Hodzic avstängd och Dzeko dras med lite skadeproblem. Troligen målsnålt.

ANNONS:
Expertens systemförslag: