Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Reservfyllt mästarlag åker på förlust i Madrid

Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Det är Champions League-vecka och tisdagens Topptips domineras givetvis av mästarturneringen. 

Atlético Madrid är en häftig värdespik mot slutspelsklara Bayern München och Ajax är den enda skrällchansen värd att nämna.          

• • •

ANNONS: Spela expertens 108-raderssystem 

Sex matcher från Champions League och två från The Championship ska avverkas på tisdagens Topptips. Igår vann superskrällen Fulham och favoriten i fara, AIK, föll hemma mot Kalmar. Några såna skrällar är svåra att hitta ikväll. Dragen handlar snarare om värdespikar, favoriter som streckas för lågt. Mindre system och högre radinsats är därför att rekommendera. 

• • •

■■ Gigantmöte inleder i match 1 när redan klara gruppvinnare Bayern München väljer att inte ens ta med sig skyttekung Lewandowski eller målvakt Neuer på planet till Madrid. Det här blir helt klart en match där Bayern kommer snurra rejält i elvan. På lördag väntar nämligen seriefinal mot Leipzig i Bundesliga och den matchen måste prioriteras. 

Atletíco Madrid har inte haft det så lätt i detta gruppspel som man hade kunnat tro. Två kryss-matcher mot Lokomotiv Moskva var inte planerat och spanjorerna behöver fortfarande skrapa ihop ett gäng poäng för att klara slutspel. I La Liga visar AM upp en otrolig defensiv med två insläppta på nio matcher och borde kunna hålla detta reservbetonade och i grunden rätt formsvaga Bayern stången. 

Här ser det ut att kunna bli fint värde på ettan, som just nu bara streckas runt 40%, men håller som spik upp till 50-55%. 

• • •

■■ Det är som sagt få vettiga skrällchanser där Ajax i match 3 är den enda lågprocentaren som finns och har rimlig chans. I vanliga fall hade ett Ajax streckat till 20% på Anfield inte varit något att gå igång på. Nu har Liverpool dock sin långa skadelista och i helgen gick även Milner sönder. Atalanta gästade här förra rundan och vann rättvist med 2–0 mot ett reservbetonat Pool. The Reds behöver inte ha maxpuls i denna match heller då avancemanget inte ska vara hotat även vid torsk. 

Ajax visar offensiv toppform och fullkomligt öser in mål för tillfället. Truppen är i stort sett intakt och motivationen maxad. Här kan holländarna absolut hota ett för dagen sargat försvar. De har inget att förlora. Jag helgarderar.

• • •

■■ Två The Championship-matcher knyter ihop kupongen och jag tycker mig hitta en trevlig spik i match 8. Efter att ha tappat hela den stjärnspäckade frontlinjen under förra säsongen har QPR byggt nytt. Det har funkat klart över förväntan. Förlusten borta mot Brentford var inget att skämmas för där QPR var minst lika bra och vann bollinnehavet. Men det är hemma i London det sett som bäst ut. Fyra raka utan förlust nu. 

Bristol City fick en poängmässigt flygande start på säsongen, men jag är inte alls lika imponerad av spelet. De blev tämligen utspelade av Reading senast där förlusten borde blivit större än 1–3. 

Här lär det svenska folket titta för mycket tabell och strecka upp matchen tämligen jämnt. QPR ska dock vara klara favoriter och är en fräck spik runt 40%. 

• • •

SPIKEN

Atalanta (match 6)

Atalanta tog en viktig trepoängare borta mot Liverpool senast och nu väntar en betydligt lättare uppgift. Midtjylland har inte gjort bort sig, men räcker inte till i dessa sammanhang. Här saknas dessutom kaptenen och mittbackgeneralen Sviatchenko som är avstängd och Cajuste och Evander är i karantän. Atalanta vann med 4–0 borta. Samma siffror nu? 

SKRÄLLEN

Ajax (match 3)

Ajax har bombat in 38 mål på de senaste åtta matcherna. Den vassa offensiven kan absolut störa ett skadedrabbat försvar i Liverpool. Den enda skrällen som är värdig namnet på kupongen. 

DRAGET

Atlético Madrid (match 1)

Redan klara gruppvinnare Bayern München vilar tongivande spelare här och koncentrerar sig på helgens seriefinal i Bundesliga. Ett Atlético Madrid i större poängbehov streckas för lågt av det svenska folket och är en rolig värdespik. 

ANNONS:
Expertens systemförslag: