Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Reservbetonat hemmalag bäddar för Östersund-skräll

Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

Topptipset 7 december

Spelstopp: 21.04

Spelexpert: Johan Meijer 

1. Hertha Berlin–Östersund 2

Hertha har haft en svag säsong och missar EL-slutspelet. Har tufft matchschema kommande vecka och kommer troligen ställa upp med reserverna i dag. ÖFK vill vinna gruppen och bättra på Sveriges UEFA-ranking. Skräller?

 

2. Zorya–Athletic Bilbao X

Athletic Bilbao tog bara två poäng på tre första matcherna men efter två raka segrar har man grepp om andraplatsen. Oavgjort räcker för att hålla undan. Får tillbaka Óscar de Marcos. Saknar bland annat Muniain, Iturraspe och Benat.

 

3. Hapoel Be'er Sheva–Viktoria Plzen 2

Hemmalaget är sist i gruppen och har ingen chans att gå till slutspel. Har ligamatch på söndag  och ställer troligen över spelare. Plzen har chans att vinna gruppen och då ligan har vinteruppehåll finns ingen anledning att vila spelare.

 

4. Steaua Bukarest–Lugano 1

Steaua leder gruppen men behöver troligen en seger för att hålla undan för Plzen. Benzar, Teixeira, Planic och Alibec är skadade. Budescu är avstängd. Lugano har lämnat viktiga spelare som Gerndt, Sulemani och Ledesma utanför truppen.

 

5. Crvena Zvezda–Köln 1

Köln har sparkat tränaren Stöger. Skadelistan är osannolikt lång. Har bara 13 friska proffs och tillfällige tränaren Ruthenbeck fyller ut truppen med tre unga spelare. Röda Stjärnan vidare om man undviker förlust.

 

6. Guimaraes–Konyaspor 1

Både Guimaraes och Konyaspor kan ta sig vidare men är beroende av att Marseille förlorar. Mittfältaren Wakaso är ny på hemmalagets skadelista. Konyaspor saknar bland annat danske mittfältaren Jens Jønsson. Hemmalaget får tipset.

 

7. Marseille–Salzburg X

Marseille kvitterade i sista minuten borta mot Konyaspor och den poängen kan bli mycket viktig. Saknar avstängde Amavi. Thauvin tveksam till spel. Salzburg har vunnit gruppen men är motiverat i jakten på Europa-poäng. Skadefritt!

 

8. Real Sociedad–Zenit 1

Real Sociedad har gjort flest mål av alla lag i gruppspelet. Vinner gruppen  om det blir seger i kväll. Saknar endast Imanol Agirretxe. Zenit har ingen toppform och har tappat serieledningen i ligan. Kanske vilar ett par spelare.

 

SYSTEMFÖRSLAGET

1. Hertha Berlin–Östersund X2

2. Zorya–Athletic Bilbao X2

3. Hapoel Be'er Sheva–Viktoria Plzen X2

4. Steaua Bukarest–Lugano 1

5. Crvena Zvezda–Köln 1X

6. Guimaraes–Konyaspor 1X

7. Marseille–Salzburg 1X2

8. Real Sociedad–Zenit 1X

192 rader

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!