Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

PSG har toppchans – kupongens bank

Foto: CHRISTIAN HARTMANN / BILDBYRÅN
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Paris SG får agera bankspik på en svår och jämnstreckad kupong. Med få lågprocentare så måste jag sätta hoppet till att understreckade Valladolid gör jobbet.      

• • •

ANNONS: Lämna in expertens 108-raderssystem 

Fredagens Topptips domineras av jämnstreckade och svårtippade matcher. Där gäller det att våga ta ställning i en eller två matcher.  

■■ Vi inleder med en bankspik i match 3. Paris SG har haft tunga skadeproblem under i stort sett hela säsongen. Nu ser det bättre ut än på länge och här ska nya tränaren Mauricio Pochettino ha trion Neymar, Di María och Mbappé tillgänglig. 

Montpellier visar inget extra just och försvarsspelet har en hel del övrigt att önska. I fjol fick de torsk med 0–5 i detta ligamöte på Parc des Princes och det finns risk att det rinner iväg igen. 

Klasskillnad råder, ettan spikas trots den hårda streckningen. 


■■ Det är som sagt väldigt jämnstreckat på kupongen och det enda tecken till lägre procent som finns, förutom Montpellier, är tvåan på Valladolid i match 4. Tur då att jag tror att gästerna har skrällchans. Visst har Valladolid en hel del avbräck, men kan ändå ställa upp en okej elva. Bortaspelet har varit riktigt starkt med tre raka utan förlust där det bland annat blev poäng borta mot Sevilla. 

Det skiljer bara tre poäng upp till Levante som visserligen gör det bra hemma i Valencia, men samtidigt agerar ojämnt. 

Då det inte finns andra lågprocentare att tillgå är det givet att plocka med tvåan här till 15% om det ska finnas chans till någon högre utdelning. 


■■ Match 5 från Serie A är intressant. Benevento åkte på stordäng mot bottenlaget Crotone senast med 1–4, något det svenska folket verkar ta hårt på och streckar ner hemmalaget till klara underdogs. I själva verket var siffrorna kraftigt missvisande och totalt sett är jag imponerad av Benevento så här långt. Filippo Inzaghi har implementerat en positiv fotboll och ”Trollkarlarna” är i sina bästa stunder riktigt roliga att titta på. 

Torino lyckades i sin tur inte få hål på Spezia, trots hemmaplan och spel med en man mer i 82 minuter. Ledningen tyckte det var för svagt och sparkade tränare Giampaolo. Tjurarna från Turin är alldeles för beroende av skyttekung Belotti och har han inte en bra dag ser det tunt ut. 

Det här är en helt jämn match oddsmässigt och när ettan då kan fås till låga 30% så väljer jag sida och chansspikar Benevento. 


SKRÄLLEN

Valladolid (match 4)

Valladolid har en hel del avbräck, men kan ändå ställa ut en elva som ska kunna hota ett lag av Levantes kaliber. Har visat att de trivs på bortaplan och till 15% är det en given skräll att ta med på den här jämnstreckade kupongen. 

SPIKEN

Paris SG (match 6)

De franska giganterna har ett bättre truppläge än på mycket länge och har klivit upp som serieledare, en position de inte tänker släppa ifrån sig. Klasskillnad här mot ett Montpellier ur form. Säker etta. 

DRAGET

Benevento (match 5)

Benevento undervärderas på hemmaplan efter förlusten mot bottenlaget Crotone senast. Här ska de inte alls räknas bort mot ett Torino som inte lyckades få hål på svaga Spezia, trots spel med en man mer nästan hela matchen. 30% på ettan är för bra för att tacka nej till, fräck chansspik! 

ANNONS:
Expertens systemförslag: