Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Pressat bottenlag kan svara för skräll

Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Måndagens Topptips har en hel del intressant att bjuda på. Jag hittar en bra spik i La Liga där Athletic Bilbao möter Real Betis i helt rätt läge. Skrällen ska främst Randers stå för mot ett formsvagt FC Köpenhamn.

• • •

ANNONS: Spela expertens 108-raderssystem 

Måndagens Topptips bjuder på en riktigt trevlig kupong där Allsvenskan, Norra Ettan, Premier League, La Liga, danska Superligaen och First Division 1 i Belgien ska bemästras. Det finns flera fina drag att utnyttja. 

• • •

■■ Två storskrällar som jag inte lämnar utanför är Falkenberg (match 2) och Randers (match 7). Norrköping kliver in med bra truppläge och som befogad favorit mot Falkenberg hemma på Östgötaporten. Men Jens Gustafssons gäng lyckas bara inte få ihop det och släpper in alldeles för många enkla mål. Har inte vunnit på tre matcher och kommer från två raka förluster. Det känns nästan som om de har gett upp kampen om Europabiljetten. Falkenberg är i sin tur högmotiverat i jakten på nytt kontrakt. När lagen möttes på västkusten var de gulklädda värda tre poäng, men Peking fick en brutal straff i slutminuten till 3–3. 

Den övervärderade ettan till 75% känns ointressant som spik. Jag målar på hela vägen och hoppas på storskrällen. 

■■ En ännu bättre skrällchans hittas i den danska Superligaen. FC Köpenhamn har inlett säsongen ytterst tveksamt och återfinns på en sval nionde plats i tabellen. Senast blev FCK förnedrat av Midtjylland med 0–4 där den viktige kreatören Viktor Fischer utvisades. Han är avstängd nu och det är ett stort avbräck. Randers, med Patrik Carlgren i buren, har spelat bättre än vad poängskörden visar. Fick proppen ur borta mot Vejle och vann med 3–0. 

Tvåan till alldeles för låga 10% är kupongens bästa skrälldrag! 

■■ Den trevligaste spiken hämtar jag från La Liga i match 6. Real Betis ska besöka en arena de inte alls trivts på de senaste åren. Sju raka förluster gör att Betis inte kliver in på San Mames med den bästa känslan. Här har gästerna dessutom tuffa skadebekymmer då nyckelspelare som Guardado, Canales och Fekir bland andra ser ut att vara out. Tacksamt läge för Athletic Bilbao som alltid är att räkna med hemma i Baskien. Kommer från två raka hemmasegrar där starka Sevilla lades på rygg senast. 

Spikettan strax under 50% känns riktigt bra. 

• • •

SPIKEN

Athletic Bilbao (match 6)

 Athletic Bilbao gör det oftast bra hemma i Baskien. Möter ett skadedrabbat Betis i rätt läge, ett Betis som är en favoritmotståndare på San Mames då Bilbao har sju raka segrar i inbördes möten här. Bra spiketta runt 50%. 

SKRÄLLEN

Randers (match 7)

FC Köpenhamn ser inget vidare ut för stunden och har redan tappar rejält med mark i tabellen. Blev förnedrade av Midtjylland senast och kreatören Viktor Fischer är avstängd. Randers kan absolut stå upp på Parken och till alldeles för låga 10% är tvåan en måsteskräll att ta med. 

FAVORIT I FARA

Vasalund (match 4)

Vasalund har kört över Norra Ettan och är redan klart för spel i Superettan nästa säsong. Sollentuna har fortsatt häng på kvalplatsen, men här är de piskade att ta tre poäng för den chansen. Hemma på ”Vallen” har de 34 poäng på 14 matcher och är starka. Kan störa ett lite utcheckat Vasalund. 

ANNONS:
Expertens systemförslag: