Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Porto har inte missat CL på 20 år – vinner här

Foto: GLOBAL MEDIA GROUP / GLOBAL MEDIA GROUP/SIPA USA SIPA USA

Topptipset 7 augusti

Spelstopp: 18.59

1. Maribor - Rosenborg 1

En sen forcering mot Bate tog Rosenborg vidare när laget vände och vann på hemmaplan. Maribor gick vidare efter förlängning mot AIK. Rosenborg har goda chanser att få med sig ett resultat.

 

2. Krasnodar - Porto 2

Otroligt tuff lottning för svenskklubben. Porto har inte missat att kvala in till huvudturneringen på drygt 20 år. Krasnodar imponerade i helgen mot Zenit i ligaspelet. Claesson är skadad.

 

3. Basel - LASK Linz 1

Basel har redan besegrat PSV i kvalspelet. Nu får man ett ”alp-derby” mot österrikarna. Enda bekymret i Basel för stunden är väl att skyttekungen Van Wolfswinekl ännu inte hittat rätt i år.

 

4. Cluj - Celtic 1

Celtic har hafft en enkel resa hittills, nu kommer första riktiga testet. Cluj slog ut Maccabi i sin första kvalmatch. Det är en mer offensiv prägel på den här upplagan av Celtic under Lennon.

 

5. Basaksehir - Olympiakos 1

Olympiakos målsättning här är att få med sig ett hyfsat resultat hem. Istanbul har ett massivt tryck hemma från publiken. Senaste två åren har Istanbul förlorat i snitt var tionde match hemma.

 

6. Eskilsminne - Lunds BK 1

Bottenmöte i Div 1 Södra. Formmässigt talar allting för Eskilsminne. Lund har en trepoängare på 15 senaste. Eskilsminne har presterat bättre under sommaren och är på väg uppåt i tabellen.

 

7. IFK Östersund - IFK Timrå 1

Östersund är hårt spelat på tipset men en seger på fem senaste imponerar inte. Timrå kommer från en rejäl skräll borta mot serietvåan Friska Viljor.

 

8. Cruzeiro - Internacional X

Cruzerio har vunnit en av sina 18(!) senaste tävlingsmatcher. Det ska inte kunna hända med spelare som Neves, Fred och Pedro Rocha. Inters formkurva pekar uppåt. Målsnålt kryss är U-tipset.

 

Systemförslaget

1. Maribor–Rosenborg 1 2

2. Krasnodar–Porto X 2

3. Basel–LASK Linz 1

4. Cluj–Celtic 1 X 2

5. Basaksehir–Olympaikos 1 X

6. Eskilsminne–Lunds BK 1 X

7. IFK Öster–IFK Timrå 1 2

8. Cruziero–Internacional 1 X

192 rader