Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ovisst på förhand – tidig gardering

Foto: RYAN BROWNE/BPI/SHUTTERSTOCK / RYAN BROWNE/BPI/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Chelsea, West Ham, Sporting och FCK kommer alla bli enorma favoriter på kupongen. 

Det är ingen idé att spika samtliga om man inte spelar en singelrad. 

Sporting tycker jag är laget som har bäst chans att vinna av favoriterna och blir också spiken på kupongen.

ANNONS: Lämna in expertens 288-raderssystem 

Spiken

Sporting Lissabon

Sporting radar upp segrar i ligaspelet och kan gå ifrån till tio poängs ledning i tabellen vid en seger. Goncalves fortsätter att ösa in mål – sund spik.

Skrällen

Sheffield United

Sheffield har visat en uppåtgående formkurva och påminner allt mer om det laget som gjorde succé under fjolåret. West Ham kommer bli överstreckade här.

ANNONS: Lämna in expertens 288-raderssystem 

Match för match

1. West Ham – Sheffield United 1

West Ham saknar både Ogbonna och Masuaku i backlinjen. Antonio och Balbuena är osäkra till spel. Sheffield kommer från en rad starka prestationer mot bland annat Chelsea, City och United.

2. Chelsea – Newcastle 1

Allting talar egentligen för Chelsea, men Newcastle har fått in en ny offensiv tränare som förbättrat anfallsspelet radikalt på slutet. Jag vill ha med krysset åtminstone.

3. Cadiz – Athletic Club 2

Det är ett tungt skadedrabbat hemmalag som har hela sju spelare borta ur den ordinarie truppen. Gästerna ska vara klar favorit.

4. Hellas Verona – Parma 1

Hellas har imponerat den här säsongen men det är fortfarande inget lag jag litar på som klar favorit. Parma kommer vara nöjda med poäng.

5. FC Köpenhamn – Sönderjyske 1

FCK saknar Kaufmann och Ankersen medan Daramy är osäker till spel. FCK har inlett omstarten bra och ska ses som klar favorit.

6. Gent – Mouscron 1

Gent har varit en enorm besvikelse den här säsongen och behöver höja sig rejält på slutet om det ska bli spel spel i Europa nästa säsong. Hemmalaget är obesegrade i sina sju senaste matcher.

7. Sporting Lissabon – Pacos Ferreira 1

Pacos Ferreira har visat fin form på slutet men man har inte ställts mot något motstånd av Sportings dignitet. Sporting är obesegrade i ligan efter 18 matcher.

8. Real Oviedo – Lugo 1

Oviedo har en bättre spelartrupp men formen är tveksam hos hemmalaget. Det känns väldigt ovisst på förhand – tidig garderingsmatch.