Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Odd är mycket starkt på hemmaplan – bra spik

Odd har bra chans.Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / Bildbyrån

Topptipset 10 juni

Spelstopp: 18.59

1. Varberg–Degerfors X

Varberg hade en tyngre period före det korta uppehållet men toppar ändå serien med marginal. Saknar avstängde Tobias Karlsson i dag. Degerfors har frågetecken för viktige Erik Björndahl.

Spikförslaget

2. Odds BK–Stabaek 1

Odd är mycket starkt på hemmaplan och första poängförlusten kom mot serieledande Molde senast. Får tillbaka Oldrup Jensen efter avstängning. Stabaek besegrade ett svagt Strömsgodset. Tuffare nu.

3. Bate Borisov–Piast Gilwice 1

Bate är rutinerat i CL-kvalsammanhang och har nytta av att vara mitt uppe i ligaspelet. Piast Gliwice vann ligatiteln i Polen för första gången förra säsongen. Har inte förstärkt laget nämnvärt.

 

4. Sheriff Tiraspol–Sabu. Tbilisi 1

Sheriff Tiraspol har stor rutin från kvalspel till Europeiska turneringar och har ett lag kryddat med utländska spelare. Bör vara klassen bättre.

 

5. Ferencvaros–Ludogorets X

Ludogorets går ofta långt i kval och har spelat både CL- och EL-gruppspel senaste åren. Ferencvaros kan bli en tuff nöt. Helst 1x2.

 

6. Slovan Bratislava–Sutjeska 1

Slovan Bratislava var överlägset i Slovakien förra säsongen. Har inte haft någon större spelaromsättning. Sutjeska från Montenegro spelar i svag liga och får svårt att stå emot Slovan.

 

7. Dundalk–Riga 1

Irländska Dundalk var med i gruppspelet i Europa League för några år sedan och håller bra klass. Mycket svårspelat hemma på Oriel Park. Riga spelar i svag liga och Dundalk bör ha bra segerchans.

 

8. Linfield–Rosenborg 2

Rosenborg gör ingen toppsäsong. Får tillbaka Yann-Erik de Lanlay och Pål-André Helland. Nordirländska Linfield har flera nyckelspelare som precis kommit tillbaka efter skador.

 

Systemförslaget

1. Varberg–Degerfors 1x2

2. Odds BK–Stabaek 1

3. Bate Borisov–Piast Gilwice 1x

4. Sheriff Tiraspol–Sabu. Tbilisi 1x

5. Ferencvaros–Ludogorets 1X2

6. Slovan Bratislava–Sutjeska 1

7. Dundalk–Riga 1x

8. Linfield–Rosenborg x2

144 rader