Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Nyckelmatch i bottenstriden – lutar starkt åt hemmaseger

Foto: BILDBYRÅN

Topptipset 13 september

Spelstopp: 18.59

1. Sirius–Falkenberg 1

Nyckelmatch i bottenstriden. Gästerna får tillbaka Mathisen och Björkengren. Johansson saknas fortsatt. Sett över säsongen har Sirius varit det bättre laget. Svagt bortafacit för Falkenberg.

2. Gais–Halmstad X

En säsong fylld av besvikelse har lett till att HBK fått ändra fokus från uppflyttning till att hålla sig kvar. Gais är obesegrat i sina tre senaste matcher. Angelin är avstängd för hemmalaget. 

3. Mallorca–Athletic Bilbao 1

Guruzeta och De Marcos saknas hos gästerna. Athletics fina start på ligaspelet kan tillskrivas hemmaplan. Mallorca är bättre än vad man visat upp och är vanligtvis svårslaget hemma på ön. 

4. Düsseldorf–Wolfsburg 2

Två lag som dras med långa skadelistor. Framförallt Düsseldorf har en halv startelva borta. Prestationsmässigt har det inte synts på planen. Wolfsburg är fortfarande obesegrat. Svag tvåa.

5. Lille–Angers 1

Lille tappade spelare under sommaren, mest noterbart Pepe. Truppen ser dock fortsatt stark ut. Vunnit båda sina hemmamatcher under inledningen. Remy tveksam till spel och Yazici avstängd.

6. Amiens–Lyon 2

Efter fin inledning från Lyon har det grusat lite i maskineriet innan uppehållet. Laget har skapat målchanser, men effektiviteten har inte riktigt funnits där. Amiens har en lång skadelista, tvåa.

7. Charleroi–Genk 2

Genk är tippat att vara med i guldstriden och Samattas målform ger all anledning att drömma. Fem mål redan har gjort honom till förstavalet. Charleroi har visat upp en stegrande formkurva.

8. Derby–Cardiff 1

Vi är sex omgångar in i säsongen och Derby har inte vunnit sedan premiären. Anya och Bogie förväntas missa ytterligare tid. Cardiff får klara sig utan Pack och Connolly. Öppet på förhand!

SYSTEMFÖRSLAGET

1. Sirius–Falkenberg 1

2. Gais–Halmstad 1x2

3. Mallorca–Athletic Bilbao 1x

4. Düsseldorf–Wolfsburg 12

5. Lille–Angers 1

6. Amiens–Lyon 1x2

7. Charleroi–Genk x2

8. Derby–Cardiff 1x2

 

216 rader