Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN NORWAY
 Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN NORWAY

Norska mästarlaget ska ha bra segerchans

Publicerad

Topptipset 16 april

Spelstopp: 18.59

Spelexpert: Johan Meijer

1. Hammarby–Brommapojkarna 1

Hammarby har imponerat inledningsvis och Jiloan Hamad har visat toppform. Har inga större skadebekymmer och kan ställa upp med stark elva. BP vann efter två kontringsmål mot Häcken. Får svårt att stå emot på Tele2 Arena.

 

2. Halmstad–Norrby 1

HBK imponerade inte spelmässigt i Degerfors men lyckades ändå ta tre poäng. Gräsmattan på Örjans Vall har hämtat sig bra efter den uppskjutna premiären. Konstgräslaget Norrby saknar bl a skadade Jesper Brandt. Knapp hemmaseger?

 

3. Varberg–Jönköping 1

Varberg är poänglöst men insatsen mot Norrby var ett fall framåt. Vasse Gabriel Altemark Vanneryr är troligen tillbaka. Nedflyttade Jönköping har också inlett med två raka förluster. Viktige Tommy Thelin utgick skadad senast.

 

4. Oddevold–Husqvarna 1

Båda lagen inledde med en poäng. Hemmalaget saknar skadade Oscar Iglicar. Sandeep Mankoo ersätter. Husqvarna har tappat viktiga spelare och hade verkligen marginalerna med sig mot Mjällby. Oddevold motiverad favorit. 1x.

 

5. West Ham–Stoke 1

West Ham kan i princip säkra kontraktet om det blir seger. Får troligen tillbaka Carroll, Collins och Lanzini. Antonio, Obiang, Byram och Reid är fortsatt skadade. Stoke har mött tufft motstånd senaste tiden. Adam är avstängd. Trolig etta.

 

6. Bodö/Glimt–Rosenborg 2

Bodö/Glimt vann premiären men har sedan tre raka förluster utan mål framåt. Vänsterbacken Fredrik Andre Bjorkan bröt foten senast. Rosenborg imponerade i prestigemötet med Molde och har svårstoppad offensiv. Får tveklöst tipset.

 

7. Osmanlispor–Trabzonspor X

Bottenlaget Osmanlispor har mycket bra form med åtta poäng på fem senaste matcherna. Trabzonspor har kryssat i hälften av alla bortamatcher. Vidöppet, helst 1x2.

 

8. Mainz–Freiburg 1

Bottenlaget Mainz hade bara två friska försvarare på lördagens träning och kan tvingas till flera ändringar i backlinjen. Freiburg, tre poäng före, får tillbaka skyttekungen Petersen. Släpper in mycket mål på bortaplan. 1x2.

 

SYSTEMFÖRSLAGET

1. Hammarby–Brommapojkarna 1

2. Halmstad–Norrby 1

3. Varberg–Jönköping 1x

4. Oddevold–Husqvarna 1x

5. West Ham–Stoke 1x

6. Bodö/Glimt–Rosenborg 2

7. Osmanlispor–Trabzonspor 1x2

8. Mainz–Freiburg 1x2

72 rader

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag