Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Norrköping imponerade senast – bra chans igen

Foto: SAM BARNES / SPORTSFILE / SPORTSFILE BILDBYRÅN

Topptipset 14 juli

Spelstopp: 14.59

1. Djurgården–Malmö FF X

Djurgården var svagt mot Eskilstuna men hade nog den här matchen i bakhuvudet. Berg fortsatt skadad och Augustinsson är avstängd. Malmö hade enkel resa i EL-kvalet. Nöjt med poäng här?

 

2. Häcken–Örebro 1

Häcken gjorde en bra insats trots förlust mot Norrköping och det är nog ingen fara med formen. Ahmed Yasin är åter efter avstängning. ÖSK saknar några ordinarie spelare och formen är svag.

 

3. Östersund–Norrköping 2

Östersund har bra inställning men saknar spets. Nu får man klara sig utan ett par avstängda försvarare. Norrköping imponerade i EL-kvalet i torsdags och behövde inte gå för fullt. Ny seger?

 

4. GAIS–Dalkurd 2

Gais har haft skadeproblem hela säsongen och saknar Angelin, Östling och Wahlström. Troligen även Andersén. Dalkurd har tappat ett par spelare under uppehållet. Helst 1x2.

 

5. Norrby–Halmstad 2

Både Norrby och Halmstad är i bra form med tio poäng på fem senaste. Hemmalaget har tungt avbräck i avstängde Savolainen. HBK:s formkurva pekar brant uppåt. Motiverad favorit i Borås.

 

6. Odense–FC Köpenhamn 2

FCK vann titeln med knapp marginal förra säsongen och är klar favorit att försvara titeln. Har behållt stora delar av guldlaget. Odense gjorde en bra säsong i fjol men brukar ha svårt mot FCK.

 

7.  Bröndby–Silkeborg 1

Bröndby har en bit till den absoluta toppen i Danmark. Besegrade svagt motstånd i EL-kval i torsdags. Silkeborg har stort självförtroende efter att man vunnit danska andraligan. Kan skrälla.

 

8. Haugesund–Tromsö X

Haugesund har inte vunnit på hemma-plan sedan 22 april och har även tuff EL-kvalmatch i benen. Tromsö normalt ett svagt bortalag men kommer bra förberett i dag. Gardera för en skräll!

 

Systemförslaget

1. Djurgården–Malmö FF 1 X

2. Häcken–Örebro 1

3. Östersund–Norrköping X 2

4. GAIS–Dalkurd 1 X 2

5. Norrby–Halmstad X 2

6. Odense–FC Köpenhamn 2

7.  Bröndby–Silkeborg 1 X

8. Haugesund–Tromsö 1 X 2

144 rader