Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Motiverat Italien den givna spiken

Foto: ALBERTO LINGRIA / BILDBYRÅN

Nations League för hela slanten på kupongen och jag litar fullt ut på kvällens största favorit. Italien bör ha toppchans mot formsvagt Bosnien. Däremot försöker jag fälla ett par andra stora favoriter.

• • •

ANNONS: Spela expertens 64-raderssystem 

SPIKEN

Italien har högt poängsnitt under Roberto Mancini och säkrar gruppsegern vid tre poäng i kväll. Bosniens formkurva pekar brant nedåt och utan stjärnanfallaren Dzeko verkar laget inte tro på sin egen förmåga. Italien vinner knappt men säkert?

SKRÄLLEN

Irland har usel offensiv och i kväll saknas flertalet spelare på grund av olika anledningar. Det blir inget klassikermöte i Dublin och små marginaler blir avgörande. Bulgarien har klart högre segerchans än 14%.

• • •

ANNONS: Spela expertens 144-raderssystem 

• • •

MATCH FÖR MATCH

1. Belgien–Danmark 1

Belgien jagar gruppsegern men får göra det utan avstängda duon Witsel och Meunier. Eden Hazard saknas fortsatt. Danmark har litet frågetecken för mv Schmeichel. Højbjerg åter tillgänglig.

2. Wales–Finland 1

Bale var tillbaka i Wales senast och var starkt bidragande till segern. Vänsterbacken Davies är avstängd. Finland behöver vinna för att passera Wales. Viktige mittfältaren Sparv är avstängd.

3. Polen–Nederländerna 1

Polen får klara sig utan avstängde Góralski men Leeds-mittfältaren Klich är åter tillgänglig. Nederländerna vann senast, men det var hemma mot svagt Bosnien. Saknar defensiva spelare.

4. Bosnien-Hercegovina–Italien 2

Italien toppar gruppen men behöver troligen vinna för att sluta som gruppsegrare. Förbundskaptenen Mancini är eventuellt tillbaka efter Covid 19-smitta. Bosnien saknar fortsatt Dzeko. Tvåa!

5. Israel–Skottland 2

Israel får klara sig utan avstängde backen Hatem Elhamed. Vasse anfallaren Dabbur är inte med i truppen. Skottland vilade spelare senast, bör vara mer ordinarie i dag. Knapp tvåa.

6. Ungern–Turkiet 2

Ungern får tillbaka Fiola and Attila Szalai men saknar viktiga Leipzig-duon Gulasci och Orban samt kaptenen Adam Szalai. Turkiet har ny skada på backen Celik och Cengiz Under är avstängd.

7. Irland–Bulgarien X

Irland har ett par avstängningar, några Covid 19-smittade och flera skadade och allt som allt saknas en hel elva. Även Bulgarien är rejält brandskattat. Det lär inte bli en klassiker i Dublin…

8. Serbien–Ryssland X

Botten mot toppen i gruppen men det skiljer inte mycket i klass mellan lagen. Serbien saknar bl a Kolarov. Ryssland har en trio avstängd och några andra viktiga spelare är inte tillgängliga.

ANNONS:
Expertens systemförslag: