Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Motiverat Inter är det sunda spikvalet

Foto: PATRIK C ÖSTERBERG
Foto: PATRIK C ÖSTERBERG
Foto: ALBERTO LINGRIA / BILDBYRÅN

I nya TOPPTIPSDUELLEN levererar Jonas Amrouni och Simon ”Dybban” Lindell sina bästa tips inför dagens matcher.

✓ Det är Inters bästa chans att vinna en titel

✓ På en väldigt svår kupong är det okej att dra ner risken

ANNONS: Lämna in Dybbans system
ANNONS:
Lämna in Amrounis system  

Dybbans kuponganalys

■■ Både skrällen och spiken satt rakt ut på gårdagens Topptips och vi jobbar vidare mot nya gröna bockar. Tisdagens kupong hämtas främst från de brittiska öarna där Ligacupen, FA-cupen, The Championship och League Two alla finns med. Cupspel från Italien och Tyskland, samt ett franskt toppmöte i Ligue 2 ska också analyseras. Kupongen är väldigt svårtippad med bara en större oddsfavorit i Newcastle. Då skatorna ändå ser ut att streckas hyfsat rimligt är det okej att spika för att dra ner variansen och öka chansen på full pott. 

Jag tror nämligen det kan bli bra utdelning ändå. Skrällar finns det nämligen gott om på annat håll.

Jonas kuponganalys

■■ Tar man en överblick kring kupongen finns det två favoriter som står i under dubbla pengen hos oddsbolagen. Båda är kraftigt överstreckade bland tidiga strecken. Jag pratar förstås om Newcastle och Luton. Jag ser inte något av lagen som en given vinnare och vill gardera upp båda favoriterna i jakt på högre utdelning. Istället finns det alternativ som Inter och Union Berlin med högre risk men också bättre betalt om det sitter.

Omgången i korthet

DYBBANS BÄSTA SPIK


Newcastle

Semifinal i Ligacupen och Newcastle vann det första mötet med 1–0. Skatorna behöver således inte vinna här, men det tror jag de gör ändå. Hemma på St James’ Park höjer sig de svartvita framför den fanatiska hemmapubliken och klasskillnaden mellan lagen är i grunden stor. Jag tror på en stark hemmaelva. Southampton har sett förbättrat ut på slutet, men här lär The Saints släppa till ytor när de tvingas gå framåt. På en väldigt svår kupong är det okej att dra ner risken och spika den troligaste vinnaren.


JONAS BÄSTA SPIK


Inter

Inter har vunnit fyra av sina fem senaste matcher. Enda plumpen i protokollet kom hemma mot Empoli. Inter har ett lag som visat att man höjer sig mot bättre motstånd. Sedan uppehållet har man besegrat både Milan och Napoli. Det här är Inters bästa chans att vinna en titel den här säsongen.


DYBBANS BÄSTA SKRÄLL


Cardiff

Luton gör det bra med relativt liten budget, men visar om och om igen att de inte trivs som bäst i favoritkostymen. FA-cupinsatsen mot League Two-gänget Grimsby i helgen var en av säsongens sämsta trots en stark elva. Nu har givne backen Bree precis sålts till Southampton och en tuff uppgift väntar. Cardiff har utvilade ben efter över en veckas spelledigt och räds knappast Kenilworth Road efter att ha vunnit här sina två senaste besök. Den överstreckade ettan är en dålig favorit. Spelvärda X2 går först.


JONAS BÄSTA SKRÄLL


Southampton

Newcastle har 1–0 att gå på från det första mötet och behöver inte gå framåt. Southampton kommer att matcha ett starkt lag precis som i den första matchen. Newcastle är favorit till att gå vidare men 72% på ettan ligger i överkant. Jag kommer att ta med flera tecken på systemet.

Match för match

1. Inter – Atalanta

Det är två av landets formstarkaste lag som ställs mot varandra i cupen. Inter har Dalbert på skadelistan samt att både Brozovic och Handanovic är tveksamma till spel. Atalanta får klara sig utan skadade Palomino och Muratore.

2. Union Berlin – Wolfsburg

Både Union Berlin och Wolfsburg har imponerat defensivt den här säsongen. Union Berlin är ett lag som jobbar hårt för varandra och bjuder inte på någonting. Laget har vunnit samtliga tre matcher sedan uppehållet.

3. Newcastle – Southampton

Newcastle vann det första mötet med 1–0 och har nu en ledning att gå på. För hemmalaget återfinns Shelvey, Targett och Krafth på skadelistan.

4. Birmingham – Blackburn

Det är omspel i FA-cupen efter att lagen kryssade i helgens möte. Blackburn dominerade den första tillställningen, åtminstone sett till bollinnehav. Räkna med ett mer framåtlutat Birmingham på hemmaplan.

5. Luton – Cardiff

Luton har en lång skadelista med namn som Lansbury, Rea, Shea, Freeman och Bradley. Cardiff saknar Collins, Romeo och Adams. Luton är obesegrade i sina tre senaste matcher medan Cardiff gått segerlösa sedan uppehållet.

6. Salford – Walsall

Salford har gått starkt i ligan och ligger just nu femma i tabellen. Walsall ligger bara fem poäng bakom med tre matcher mindre spelade. När lagen möttes förra säsongen vann hemmalaget med 2-1 båda gångerna.

7. Carlisle – Barrow

Carlisle har visat upp en strålande form senaste veckorna. Laget har vunnit fyra av sina fem senaste matcher. Barrow däremot har blivit nollade i tre av sina fyra senaste matcher. Lagen möttes i cupen tidigare under säsongen. Då vann Barrow med 2-0 på hemmaplan.

8. Bordeaux – Le Havre

Tvåan i tabellen tar emot ettan när Bordeaux tar emot Le Havre. Gästerna har målskillnaden 30–8 efter 20 omgångar och har endast förlorat en enda match i ligan. Bordeaux har ett bättre lag på papperet och fördelen av att spela hemma.

ANNONS:
Expertens systemförslag: