Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Sporting levererar på hemmaplan – spikas

Foto: HEINO KALIS / REUTERS BILDBYRÅN

Topptipset 14 mars

Spelstopp: 18.54

Spelexpert: Jonas Amrouni

1. Cagliari - Fiorentina 1

Om inte Fiorentina når Europa(vilket känns långsökt i dagsläget) får säsongen ses som ett misslyckande. Cagliari har Bradaric avstängd, inget som hjälper i en jämn bottenstrid. Öppet på förhand men knapp fördel Cagliari på tipset.

 

2. Real Sociedad - Levante 1

Det här är inte mötet som kommer liva upp denna fredag på förhand. Sociedad har tunga avbräck i Ilarmendi, Zubeldia, Llorente och José. Truppläget hos gästerna är bättre, där pekar i stället formen spikrakt neråt. 

 

3. Lille - Monaco 1

Monaco har tagit klara steg framåt under Jardim och då har man ändå sju spelare skadade och en avstängd i nuläget. Lille ligger tvåa i serien och ska vara favoriter men ettan känns inte självklar.

 

Dagens säkra

4. Mönchengladbach - Freiburg 1

Skadeläget är fortfarande inte optimalt för Gladbach. Nu lättar schemat med några lättare matcher, chansen till CL lever än. Freiburg har inte heller haft tur med skador och saknar fem spelare till mötet. Given etta på kupongen!

 

5. Fortuna Sittard - Emmen X

Ångestladdat bottenmöte där Fortuna söker efter nånting. Man har hela fem spelare borta från startelvan och har förlorat fyra raka matcher. Emmen är inget dåligt bortalag när man möter klubbar från den nedre halvan av Eredivisie.

 

6. Sporting Lissabon - Santa Clara 1

Sporting har höjt sig i ligaspelet efter ett Europa League-drömmarna gick i kras. Santa Clara har visat god form sista fyra men inget motstånd har varit av Sportings dignitet. Enda hemmaförlusten i ligan har kommit mot Benfica...

 

7. Doncaster - Barnsley 2

Barnsley har visat sig oerhört svårslagna och man förtjänade alla tre poäng i helgen toppmöte med Sunderland. Brown och McGeehan har en match kvar på sina avstängningar och missar mötet. Svår uppgift för ett formsvagt Doncaster.

 

8. Niort - Metz 2

Metz toppar Ligue 2 mycket tack vare ett superbt bortafacit. Man har en bortaförlust på hela säsongen. Niort har enorma problem på forwardsposition, man kan inte göra mål helt enkelt. Tolv raka nu utan seger för hemmalaget...

 

Systemförslaget

1. Cagliari–Fiorentina 1 2

2. Real Sociedad–Levante 1X2

3. Lille–Monaco 1X2

4. Mönchengl.–Freiburg 1

5. Fort. Sittard–Emmen 1X2

6. Sporting Lis.–Santa Clara 1

7. Doncaster–Barnsley X2

8. Niort–Metz X2

216 rader, spelstopp: 19.59