Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Megafavoriten måste garderas

Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Måndagens Topptips ser ut att bjuda på sällsynt värde med flera vettiga skrällchanser. USA streckas upp alldeles för högt i en träningsmatch på neutral plan, bland annat.    

• • •

ANNONS: Spela expertens 108-raderssystem

Lägre divisioner från England och Spanien, en vänskapsmatch, U21-kval till EM, brasilianska Serie A och Nations League. 

Det är en sällan skådad fruktsallad måndagens Topptips bjuder på. Det tackar vi för. Det ser nämligen ut att bli rejält med spelvärde. 

• • •

■■ Vi inleder i Österrike (match 3) där USA och Panama ska spela en träningsmatch. Amerikanarna lirade en torr tillställning mot Wales (0-0) förra veckan och saknar fortsatt den största stjärnan Pulisic. Kommer ställa upp med ett spännande men orutinerat lag här, vilket gör att insatserna kan variera särskilt när det gäller träningsmatch där det inte lär snålas på byten. 

Mer rutin i Panama som faktiskt kom före USA i VM-kvalet och också tog sig till mästerskapet på jänkarnas bekostnad. 

Visst är USA befogad favorit, men det här kommer bli betydligt jämnare än vad streckningen säger. Just nu streckas ettan över 85%, vilket är absurt. Helgardera och jobba in superskrällen till höger! 

■■ I match 4 hittar vi en vettig spik i kvalet mot U21-EM. Frankrike och Schweiz har varit överlägsna i gruppen och ska nu spela gruppfinal där Frankrike måste vinna för att ta över förstaplatsen. Schweiz vann hemmamötet, men spelmässigt var det Frankrike som dominerade den matchen och jag tror de tar revansch nu på hemmaplan. Truppmässigt är fransmännen nämligen en klass tyngre med spelare som är ordinarie och i flera fall tongivande i de europeiska ligorna. Schweiz kommer dessutom från en tveksam insats hemma mot usla Azerbajzdjan där de länge låg i underläge, men lyckades vinna med knappa 2-1. 

Ettan ser dessutom ut att underskattas och är en finfin spik under 60-65%. 

■■ I övrigt. I match 2 tittar det svenska folket alldeles för mycket på tabellen och streckar upp tabelltrean Sporting Gijon i den spanska Segundan till stor favorit. Även om gästande Rayo Vallecano gått lite kallt på slutet skiljer det inte särskilt mycket på de här lagen. I fjol var Vallecano bara en poäng från att få kvala uppåt medan Gijon var ett mittenlag. 

Tight och målsnålt att vänta där det ligger stort spelvärde åt höger. Bra läge att chansa bort den överstreckade ettan och lira X2. 

I Brasilianska Serie A har nykomlingen Coritiba drabbats av corona. Hela nio spelare i truppen, plus tränaren, uppges vara smittade. Bahia har bara vunnit en match på bortaplan på nio försök, men kommer från två ligasegrar och ska sitta i förarsätet här mot bottenlaget med tanke på förutsättningarna. 

Kupongen avslutas med två Nations League-matcher under tisdagen. Sverige gästar en redan klar gruppsegrare i match 7. Frankrike lär i dessa coronatider rotera elvan och vi såg mot Finland vad omotiverade fransmän kan förlora emot. Sverige imponerade stort mot Kroatien där de vann mycket rättvist, men kroaternas slumpmässiga reducering till 1–2 gör att Blågult måste ta in ett mål i målskillnad här för att ha chansen att undvika sistaplatsen och degradering. 

Jag tror Sverige kan göra mer än så och helgarderar. 

SPIKEN

Frankrike U21 (match 4)

Avgörande gruppfinal i kvalet till U21-EM. Frankrike måste vinna för att ta hem den viktiga gruppsegern. Schweiz svajade mot Azerbajdzjan senast och Frankrike är truppmässigt överlägset. Ska ha toppchans på hemmaplan. 

SKRÄLLEN

Panama (match 3)

Visst ska USA vara klar favorit, men det är knappast några världsmästare ett defensivt stabilt Panama stöter på. I en träningsmatch på neutral plan i Österrike, där USA dessutom saknar storstjärnan Pulisic, ska ettan inte streckas upp över 80%. Tvåan är en rensare av rang. 

FAVORIT I FARA

Frankrike (match 7)

Frankrike är redan klar gruppsegrare och lär rotera elvan nu i dessa coronatider. Sverige kommer i sin tur ställa upp med bästa laget och gjorde sin bästa landskamp på länge senast mot Kroatien. Behöver poäng för att undvika degradering. Överskatta inte ett omotiverat Frankrike. 

ANNONS:
Expertens systemförslag: