Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Manchester United är given spik mot Burnley

Foto: CARL RECINE / AP TT NYHETSBYRÅN

Manchester United är tisdagens bästa spik mot ett trött Burnley. Jag hoppas däremot att storfavoriterna Bournemouth och Milan får det tuffare än vad det svenska folket tror.

• • •

ANNONS: Lämna in expertens 108-raderssystem 

Premier League, The Championship, La Liga och Coppa Italia står på schemat denna tisdag. Ingen dålig kupong alls, där både bra skrälldrag och värdespikar sticker ut. Det finns tre lite större favoriter: Manchester United, Bournemouth och Milan.

Jag väljer att spika en och gardera de övriga. Det är nämligen läge att gå för högre utdelning. 

Match 2. Burnley ställde upp med ett nästan förvånande ordinarie lag i lördagens FA-cupmöte mot League One-laget MK Dons. Men förutom en pigg inledning var insatsen mycket blek. Först i den 94:e minuten lyckades Burnley kvittera till 1-1. Totalt sett blev det 120 minuter fotboll innan Burnley kunde vinna på straffar. Bara två dagars vila nu till PL-match mot Manchester United. Solskjaers mannar har också bara två dagars vila, men norrmannen roterade rejält hemma mot Watford och vilade bland annat trion Fernandes, Rashford och Maguire. Så det är ett fräschare och framför allt bättre United som kliver in här. En morot är så klart att en vinst innebär serieledning och tre poängs försprång ner till Liverpool. Historiskt har Burnley gillat den här typen av matcher, men United är bättre än på länge och på den här kupongen är det spiken jag gillar bäst. Streckas dessutom helt rimligt till 69%. 

I match 5 ska Bournemouth ta tre poäng som åter tar laget upp topp 2 i tabellen. Det svenska folket verkar övertygade om att de lyckades med det. Det är de givetvis favoriter att göra, men streckningen till 70% gör mig inte peppad och gör ettan till en betydligt sämre favorit än Man U. Millwall är inga duvungar i sammanhanget, kommer ligga rätt i positionerna och göra en stabil insats som vanligt. Defensiven är stark och offensivt finns det kvalitet i Bradshaw och Wallace. Lejonen har varit ytterst svårbesegrade hittills under säsongen och varit starka på bortagräs. I en så här jämn liga så är det helt rätt att helgardera här och hoppas på skrälltvåan till för låga 11%. 

I Milano får vi en repris från seriematchen i lördags när Torino återigen gästar. Nu är det dock Coppa Italia som gäller. Senast fick vi se ett Milan gå fram till en tidig 2-0-ledning och sedan spela av en rätt så jämn match. Med tanke på Milans suveräna läge som serieledare lär Pioli rotera en del, låta några av de yngre få chansen, och främst fokusera på Serie A. Torino har höjt sig de senaste veckorna och är på gång. Laget är dessutom betydligt bättre än tabellplaceringen. I fjol möttes faktiskt dessa två lag också i cupen här på San Siro. Då hade Torino ledningen till den 90:e minuten. Tjurarna från Turin kan störa igen. När Milan streckas upp till 72% i en cupmatch så gäller det att dra öronen åt sig. Jag helgarderar. Tvåan till 10% är en finfin rensare. 

SKRÄLLEN

Millwall (match 5)

Svårspelade Millwall har bara förlorat sex av 21 matcher hittills och har faktiskt hållit nollan i fem av sina senaste sju bortamatcher. Bournemouth är bra, men övervärderas. Skrälltvåan till 11% lockar. 

SPIKEN

Manchester United (match 2)

United roterade rejält i helgens FA-cup medan Burnley ställde upp nära på ordinarie manskap, men ändå tvingades till 120 minuter fotboll mot MK Dons. När Man U sätter in sina pigga stjärnor ska ett trött Burnley få problem. 

FAVORIT I FARA

Milan (match 8)

I en cupmatch där Milan lär rotera lockar inte alls den höga streckningen mot ett Torino på gång. 

ANNONS:
Expertens systemförslag: